• Ultimele știri

  miercuri, 2 noiembrie 2016

  Rachetele Patriot au ajuns în România

  Sistemul antiaerian Patriot a ajuns în România pentru exerciţii militare comune ce vor avea loc la Capul Midia, timp de o săptămână, începând de sâmbătă. Este pentru prima dată când un astfel de ansamblu de rachete ajunge în ţara noastră.


  Patriot este un sistem de apărare avansat, de tip sol-aer, care poate fi folosit în cazul unui atac cu avioane ori cu rachete balistice şi de croazieră.

  100 de militari americani staţionaţi în Germania au fost mobilizaţi pentru a muta în România una dintre bateriile Patriot. Au avut la dispoziţie doar 72 de ore pentru a ajunge în ţara noastră.

  Sistemul Patriot, adus în România, este dotat cu rachete de ultimă generaţie construite, în special, împotriva celor balistice. Fiecare are o greutate de 350 de kilograme, poate să se deplaseze cu o viteză de 5000 de kilometri pe oră, are o rază de acţiune de 20 de kilometri şi poate să atingă o altitudine de 24 de mii de metri. Patriot este dotat si cu un radar complex care poate să detecteze în timp record o rachetă trasă de inamic şi să reacţioneze la ameninţare în doar câteva secunde. Este utilizată forţa cinetică şi fragmentarea.

  Înainte de a pleca de la baza din Germania, militarii americani au vorbit despre importanţa misiunii din ţara noastră.

  „Deplasarea noastră în România accentuează cât de importanţi sunt aceşti aliaţi pentru noi, mai ales atunci când vrem să trecem de la o misiune de reasigurare la una de descurajare”, a explicat căpitanul Michael Topping, comandantul Delta Battery.

  Ministerul Apărării şi Armata Statelor Unite au anunţat că sistemul Patriot adus în România va fi amplasat în poligonul de la Capu Midi, judeţul Constanţa. Va rămâne acolo până la sfârşitul săptămânii viitoare, atunci când se încheie exerciţiul militar în care este testată viteza de reacţie a unităţii care gestionează unul dintre cele mai sofisticate sisteme de rachete.

  Pentru a contracara mişcările de trupe ale NATO de pe flancule estic, Rusia a anunţat că a construit o rachetă balistică intercontintală care poate să transporte 16 focoase nucleare. A fost botezată Satan 2, tocmai pentru a intimida.
  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!