• Ultimele știri

  luni, 21 noiembrie 2016

  Ministrul polonez al Educației și al Științei: "S-a terminat cu tratamentul privilegiat și cu ajutoarele acordate firmelor străine. Vom lupta mai presus de toate pentru interesele firmelor poloneze"

  (Varșovia, 04.Feb.2016) Ministrul Educației și Științei Jarosław Gowin a spus investitorilor străini că Guvernul Polonez va termina ceea ce el percepe ca tratament privilegiat față de firmele străine. "S-a terminat cu tratamentul privilegiat și cu ajutoarele acordate firmelor străine" - a spus ministrul polonez.


  "[Investitorii străini] vor fi primiți cu brațele deschise, cu toate acestea ei trebuie să se aștepte să nu mai fie tratați într-un mod privilegiat cum a fost cazul până acum, dar vor concura cu firme poloneze sub reglementarea echitabilă", a mai spus el.

  "Suntem pentru susținerea unui patriotism economic.

  "Vom lupta mai presus de toate pentru interesele firmelor poloneze.

  "Acesta este modul în care fiecare guvern al unui stat-națiune ar trebui să acționeze.

  Acest lucru nu înseamnă că avem orice iluzii despre autarhia economică.

  Avem nevoie de investitorii străini ",

  a explicat Gowin.

  Ministrul a facut aceste comentarii jurnaliștilor în urma unei întâlniri cu membri ai Camerei de Comerț Americane în Polonia, ceea ce reprezintă peste 300 de companii.

  "Sunt foarte fericit despre modul în care ședința a mers. Prezența mea aici, precum și modul în care investitorii americani au reacționat la anunțul planurilor economice guvernamentale ale noastre este o dovadă că vor fi relații bune intre acest guvern și lumea afacerilor și a investițiilor străine "

  , a comentat Gowin cu privire la întâlnire.

  Anul trecut, Polonia s-a dovedit a fi pe locul trei în Europa în ceea ce privește numărul locurilor de muncă create prin ISD (investiții străine directe), în special la activitățile de back-office pentru marile corporații care au reprezentat aproape un sfert din locurile de muncă create.

  La sfârșitul lunii ianuarie, guvernul polonez a dezvăluit detalii cu privire la legislația viitoare, care va introduce o impozitare mai strictă a marilor distribuitori.

  Guvernul a explicat că proiectul de lege va proteja afacerile mici.

  Sursa: Agenția poloneză PAP, fluierul.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!