• Ultimele știri

  joi, 10 noiembrie 2016

  Poliţist mort la datorie, banca îi dă familia afară din casă. MAI a trecut decesul la "accident în timpul liber"

  În România, întotdeauna mortul este de vină, chiar şi atunci când şi-a dedicat viaţa pentru apărarea cetăţenilor. Vorbim despre familia unui poliţist mort într-un accident rutier, care riscă să-şi petreacă iarna sub cerul liber.  Nenorocirea s-a petrecut pe Drumul Naţional 3B, între localităţile Stelnica şi Borduşani, din judeţul Ialomiţa. 


  Sorin Laurenţiu Rădulescu şi Liviu Gabriel Bălosu se deplasau cu un autoturism marca Dacia 1310, din dotarea IPJ Constanţa şi la un moment dat, şoferul a pierdut controlul maşinii, a derapat şi a intrat într-un autobuz. În urma impactului, cei doi poliţişti şi-au pierdut viaţa.

  Deşi la momentul respectiv, superiorii au precizat că Sorin Laurenţiu Rădulescu şi Liviu Gabriel Bălosu erau în misiune, în urma raportului s-a stabilit că cei doi se aflau în timpul liber. Familiile celor doi poliţişti au trecut în tot acest timp prin clipe de coşmar şi sunt la un pas să rămână în stradă, deoarece nu îşi pot plăti creditele şi nu se mai pot întreţine ne informează 
  cugetliber.ro

  Femeia a contestat raportul întocmit de Inspectoratul General al Poliţiei Române, însă nu a avut niciun rezultat. La mijlocul lunii octombrie, femeia a fost notificată în legătură cu faptul că banca a deschis procedura de executare silită. Tănţica Rădulescu a depus contestaţie la dosarul înregistrat la Judecătoria Feteşti, iar următoarea şedinţă este programată să aibă loc în data de 8 decembrie. În cazul în care nu va avea câştig de cauză, văduva va rămâne pe drumuri, alături de băiatul ei, în vârstă de 6 ani.

  Despre ceea ce s-a întâmplat la începutul anului trecut, atunci când doi poliţişti şi-au pierdut viaţa la datorie, alţi colegi din sistem au vorbit deschis, atrăgând atenţia că din cauza turelor de permanenţă, agenţii stau la dispoziţie tot timpul, deşi oficial figurează ca fiind liberi.

  Pe lângă pierderea suferită, femeia spune că este umilită de Poliţia Română. În cazul în care, un poliţist îşi pierde viaţa în timp ce se află în timpul serviciului, familia acestuia are posibilitatea să se angajeze în sistem şi primeşte despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. În acest caz, raportul a arătat că cei doi nu erau în nicio misiune, astfel că familiile nu au primit niciun ban.

  „La data de 4 ianuarie 2015, ca şi în alte nenumărate zile, soţul meu a plecat din sânul familiei, pentru a-şi îndeplini sarcinile de serviciu, care impuneau permanenta colaborare între posturile de poliţie riverane cursului de apă pentru care avea competenţă Postul de Poliţie Transporturi Navale Hârşova, o stare de vigilenţă continuă. Este de notorietate, că cel puţin în sezonul rece, asigurarea siguranţei transporturilor şi evenimentelor de pe cursurile de apă nu se desfăşoară conform unei programări, cu atât mai mult cu cât era iarnă, zăpadă, fiindcă a nins abundent, iar infracţionalitatea, cu atât mai puţin respectă vreun grafic sau dispoziţie a poliţiştilor”, a precizat femeia.

  După tragedie, şefii din poliţie au declarat că cei doi agenţi se aflau în misiune, mai ales că evenimentul s-a produs cu maşina din dotare. Ca în astfel de situaţii, familiile au primit promisiuni că vor fi ajutate şi vor primi compensaţii şi despăgubiri. Surpriză, însă. La câteva luni de la accident, IGPR anunţă că potrivit propriei expertize, cei doi poliţişti se aflau în timpul liber şi nu li se aplică dispoziţiile legale privind ajutorarea poliţiştilor morţi în misiune.

  „Din probele administrate în cauză, comisia de cercetare constată că evenimentul din data de 04.01.2015, soldat cu decesul agenţilor de poliţie Bălosu Liviu Gabriel şi Rădulescu Laurenţiu Sorin din cadrul I.G.P.R. - S.R.P.T. Constanţa - Postul de Poliţie Transporturi Navale Hârşova, nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de art.5 lit. g) sau art. 30 alin. 1) din Legea nr. 3l9 I 2A06 a securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru încadrarea acestuia în categoria accidentelor de muncă”, se arată în raportul întocmit.

  Sursa: cugetliber.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!