• Ultimele știri

  vineri, 18 noiembrie 2016

  PNL susține că vor oferi românilor un salariu mediu de peste 4.200 de lei

  Liberalii propun o creştere de 30-40 % a salariilor în patru ani, susţine vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, care arată că, astfel, în această perioadă, salariul mediu va ajunge la 4.238 de lei.  “PNL a elaborat un set de principii pe care se poate construi un sistem de salarizare unitar şi echitabil şi nu unul axat pe adâncirea decalajelor, cum propune PSD.


   Majorările trebuie sa se adreseze tuturor bugetarilor. Diferenţa dintre cel mai mic salariu şi cel mai mare salariu trebuie sa fie stimulativă şi PNL propune un raport de 1:13 (spre deosebire de 1:17 cât e în prezent/ sau 1:20 cât propune PSD). PNL propune o creştere de 30-40% a salariilor în 4 ani, perioada în care să ajungem la o creştere a salariului mediu de 4.238 de lei”, a scris luni seara, pe pagina personală de Facebook, Raluca Turcan.

  Vicepreşedintele liberal mai susține că “impactul proiectului PNL este de 23 de miliarde de lei, (…) în raport cu ceea ce propune PSD (42 de miliarde de lei)”.

  Raluca Turcan crede că propunerea liberală este “sustenabilă” şi se bazează pe “o creştere economică de circa 4% medie anuală; reducerea fiscalităţii asupra muncii cu 7,5 puncte procentuale, respectiv generalizarea cotei unice; ţintirea ajutoarelor de stat pentru capitalul autohton cu accent pe IMM-uri şi dereglementare şi debirocratizare: impozitarea profitului realizat în România de către toate entităţile economice, indiferent de provenienţa capitalului (prevenirea acţiunilor de externalizare a profitului).”

  Pe de altă parte, Raluca Turcan a lansat o serie de acuzații la adresa PSD, despre care spune că are acțiuni populiste, bazate pe “vorbe goale si baloane de săpun”.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!