• Ultimele știri

  duminică, 20 noiembrie 2016

  Parlamentar egiptean: „Toate femeile ar trebui să treacă prin mutilare genitală, pentru a ţine în frâu slăbiciunea sexuală masculină”

  Un parlamentar egiptean a declarat că toate femeile din ţara sa ar trebui să treacă prin procesul de mutilare genitală pentru a ajuta la moderarea libidoului masculin, relatează site-ul local parlamy.com, citat de „The Independent”.


  Elhamy Algina este de părere că mutilarea genitală feminină (MGF) ar reduce apetitul sexual al femeilor egiptene, sugerând că la rândul ei asta ar însemna mai puţine tentaţii pentru bărbaţi, pe care i-a catalogat drept „slabi”.

  „Suntem o populaţie a cărei bărbaţi suferă de slăbiciune sexuală, ceea ce este evident fiindcă Egiptul este printre cei mari consumatori de stimulenţi sexuali pe care doar cei slabi îi folosesc. Dacă oprim (MGF-ul), vom avea nevoie de bărbaţi puternici şi nu avem astfel de bărbaţi.”

  Legislatorul egiptean nu s-a sfiit să recomande procedura, în ciuda faptului că este ilegală în ţara sa încă din 2008.

  Mutilarea genitală a femeilor constă în „îndepărtarea parţială şi totală a organelor genitale externe feminine, sau crearea altor leziuni organelor genitale feminine pentru motive non-medicale”, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. OMS avertizează că procedura nu are niciun beneficiu medical înregistrat, însă poate afecta grav viaţa sexuală, starea psihică sau travaliul femeilor care trec prin procedură.

  Cu toate acestea, un studiu asupra problemelor de sănătate ale cetăţenilor egipteni efectuat în 2015 a găsit că nouă din 10 femei egiptene cu vârstele între 15 şi 49 au efectuat procedura, care în anumite zone este făcută tradiţional în timpul pubertăţii.

  Sursa: adevarul.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!