• Ultimele știri

  luni, 7 noiembrie 2016

  Ninel Peia: “Ruşine Iohannis, ruşine Cioloş. Pentru voi glasul maselor, al poporului nu există, vă apasă chestiunea homosexualilor!”

  Cu mare încântare am privit manifestanţii pro-unire care au încercat să deschidă un dialog către o poziţie politică unică vizavi de faptul că Basarabia va fi a României, aşa cum îi este menit istoric să fie. 


  Am admirat felul deschis în care aceştia au ştiut să pună problema şi să îşi ridice glasurile către inima mare a României Întregite. Minunată explozie de speranţă şi dârzenie, optimism şi dăruire, într-o luptă inegală. Inegală în faţa uriaşei nesimţiri a regimului Iohannis-Cioloş.

  Ruşine Iohannis, ruşine Cioloş.

  Pentru voi glasul maselor, al poporului nu există. Vă apasă chestiunea homosexualilor şi a toleranţei religioase şi rămâneţi surzi la vocea Neamului, a străzii, cum spuneţi voi, mizerabili ai zilei.

  Cioloş, mâncătorule de bani străini, ai milionul de euro pus deoparte şi acum te crezi transnaţional? Vrei să fii apatrid? Du-te atunci în ţinutul apatrizilor, dar nu uita că ai ajuns premier pe baza morţii dubioase a unor copii şi după manifestaţii de stradă bine manipulate într-un context care ţi-a căzut mănuşă, Cioloşule. Şi acum, când glasul copiilor de peste Prut îşi strigă adevărul istoric în piaţă, nu mai auzi? Tu, cel venit pe puterea străzii, tu, tehnocrat de bibliotecă cu inimă de şoarec corporatist. Tu, vândutule. Tu, care nu ştii decât cum se pun panseluţele peste morminte de tineri.

  Tu, surdule, tu, care nu auzi dorinţa poporului, democratule de mucava.

  De cealaltă parte, dulapule însufleţit cu nume nemţesc care te crezi preşedinte, scoate-ti ceara săsescă din trompeta lui Eustaţiu şi cască cepele la doleanţele poporului. Crezi că pusul batistei pe ţambal e diplomaţie? Nu e. Ţara a aflat cât curaj îţi zace-n vintre, pălugă vândută străinilor, ce eşti. La Cotroceni nu eşti pe persoană fizică, eşti acolo pentru români, în sprijinul lor, scut şi lance pentru sufletele lor, incapabilule. Lipsit de sentimente, de cuvântul „dor” şi pustiit de slugărnicia faţă de oropsitorii noştri, te du de la noi. Nu simţi ca noi, nu trăieşti ca noi, pentru tine Basarabia e o bucată de pământ, undeva departe.

  Pentru noi e suflet şi identitate şi cultură şi Neam, pierdutul, care eşti tu, pierdut.

  În scurtă vreme, pentru unionişti te-ai transformat din speranţă în cucuveaua legendară de la Cotroceni, chemătoare de rele şi blestem.

  Şi tu, şi Cioloş, sunteţi demni de un singur lucru: de dispreţul fiecărui român în parte, ingratule!

  Autor: Ninel PEIA, Deputat de Ilfov

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!