• Ultimele știri

  duminică, 20 noiembrie 2016

  Mulțumim din inimă, UE! Mâncarea din România e MAI SCUMPĂ ca în GERMANIA în timp ce SALARIUL MINIM în Germania e de 6,5 ORI MAI MARE

  CeMerită.ro: Mâncarea din România e MAI SCUMPĂ ca în GERMANIA. Vreţi să ştiţi cât costă mâncarea în Germania faţă de România? Exact, la noi e mai scumpă… De sărbători am găzduit un prieten ce locuieşte de 5 ani în Germania şi care de fiecare dată când mergeam la Billa la cumpărături pleca de acolo mai trist şi mai revoltat pe România. 


  De ce? Păi e simplu. Pentru că, după spusele lui, preţurile ce le vedea el la raft sunt extrem de mari în România faţă de cele din Germania. „Cu 20 de euro cumperi mâncare în Germania, nu pleci cu coşul gol, ca aici” îşi repeta el.

  Evident că discuţiile noastre s-au axat mai mult pe faptul că în Germania TVA-ul pentru mâncare este de doar 7% faţă de 20% în România.

  Nu am vrut să accept faptul că o ţară cu salariul minim stabilit prin lege la 1360 euro/lună are mâncare mai ieftină decât în România, unde salariul minim este de… 210 euro/lună.

  Am dat vina pe guvernanţi, pe lipsa infrastructurii şi, deci, costul mai mare de transport. Dar atunci când ajungeam acasă ştiam în sinea mea că toate astea sunt nişte scuze ruşinoase.

  Aşa că am vrut să facem o comparaţie pe raft Germania-România. Am ales acelaşi magazin (Lidl) pentru comparaţie şi am încercat să găsim pe cât posibil aceleaşi produse şi aceleaşi mărci. Ceea ce a rezultat nu îmi e pe plac deloc:


  Lapte 3,2% resp. 3,5% – 3,29 lei în România şi 0,59 eu (adică 2,59 lei) în Germania;

  Iaurt Milbona, acelaşi produs – 2,69 lei în România faţă de 0,29 euro (adică 1,28 lei) în Germania;

  Cremvurşti – 14,99 lei în România faţă de 1,79 euro (adică 7,88 lei) în Germania;

  Cafea Dallmayr, acelaşi produs – 39,99 lei în România faţă de 6,49 euro (adică 28,56 lei) în Germania.

  Pentru salamuri şi alte prostii vă las pozele de mai jos. Nu îşi mai au rost cuvintele.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!