• Ultimele știri

  marți, 15 noiembrie 2016

  Moraru către Iohannis: Chiar vreţi să fiţi suspendat? O căutaţi cu lumânarea!

  Jurnalistul Radu Moraru, patronul Nasul Tv, lansează un avertisment dur la adresa lui Klaus Iohannis după ce preşedintele nu a luat deloc în serios dorinţa celor 3 milioane de români care susţint modificarea Constituţiei, în sensul redefirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie.


  Mai mult, Klaus Iohannis chiar le-a spus semnatarilor că sunt “fanatici religioşi” şi a îndemnat românii la toleranţă. Radu Moraru susţine că preşedintele Iohannis ar trebui să ţină cont de părerea celor 3 milioane de români, în sens contrar riscând chiar suspendarea din funcţie.

  “Legea spune că dacă sunt 500.000 de semnături se poate modifica. Este la latitudinea Parlamentului, politicienilor, preşedintelui, dar anul acesta să spui că nu te interesează opţiunea a trei milioane de români… Domnule Iohannis, deja m-aţi enervat. Hai să fim 18 milioane, ce ziceţi? La 18 milioane de oameni, dumneavoastră nu mai aveţi ce să faceţi ca preşedinte în România pentru că nu vă mai ascultă nimeni. Ce treabă are Iohannis să facă acest război artificial când este vorba doar de o chestie “contabilă”. El este obligat constituţional să ţină cont de părerea celor 3 milioane de români. Domnule Iohannis, dumneavoastră chia vreţi să fiţi suspendat? O căutaţi cu lumânarea. Eu aşa ceva nu am văzut. Până la urmă sunteţi preşedintele românilor, nu homosexualilor sau creştinilor, ci al tuturor românilor. E şocant”, a afirmat revoltat jurnalistul Radu Moraru.

  Președintele Iohannis a spus recent că nu regretă declaraţia din urmă cu o lună. Aceasta a fost:

  „Trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță și acceptarea celuilat, acceptarea celuilalt cu bune și rele, nu suntem toți la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios sau a solicitarilior ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii spre ceilalți” a declarat Klaus Iohannis.

  Mai mult, recent acesta a susţinut că niciodata “pacea socială nu poate să fie rezultatul unui vot de tip referendum, ci poate să fie doar rezultatul unei abordări mature din partea tuturor actorilor relevanți din societate.”

  Coalitia pentru Familie, care a inregistrat la Parlament, la sfarsitul anului trecut, initiativa de revizuire a Constitutiei prin care sa se precizeze ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”, a depus in sprijinul ei nu mai putin de 3 milioane de semnaturi.

  Sursa: sokant.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!