• Ultimele știri

  marți, 8 noiembrie 2016

  Ministrul Muncii: Noi dăm beneficii unor oameni care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem

  Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că sunt acordate beneficii salariale nu doar oamenilor care au nevoie de ele, ci şi celor care "lâncezesc şi sunt trântori”. Pîslaru a criticat şi amendamentele la ordonanţa privind legea salarizării.


  ACTUALIZARE

  Dragoș Pîslaru a revenit cu explicaţii, solicitat de realitatea.net să precizeze dacă nu consideră că formularea sa a fost neadecvată.

  "Declarația mea a fost făcută într-un cadru mai larg și se referea la ceea ce cu toții știm, respectiv că sunt foarte multe persoane care beneficiază de ajutoare sociale în baza unor declarații false sau în baza unor documente obținute eludând legea, adică prin fraudă. Și dumneavoastră, presa, ați semnalat în repetate rânduri cazuri de persoane care figurau ca fiind nevăzătoare în actele depuse la dosarul în baza căruia noi plăteam o indemnizație, dar în realitate ele dețineau permise de conducere sau chiar conduceau autoturisme. Sau acele situații în care persoane cu vile și mercedes la poartă primeau venit minim garantat. La acest gen de persoane mă refeream, iar această stare de fapt trebuie schimbată, pentru că ei ne risipesc banii noștri, ai tuturor celor care muncim și plătim taxe și impozite”, a spus ministrul Muncii.

  +++

  "Noi dăm beneficii oamenilor care au nevoie şi trebuie să primească, dar dăm şi altor oameni, care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem. Dăm, în acelaşi timp, servicii la o calitate care este abominabilă şi lucrurile astea trebuie să se schimbe. Asta vreau să fac. Vreau să văd măsurile active, că duc la crearea de locuri de muncă, să văd inspecţia socială că credibilizează sistemul şi vreau să văd că legea salarizării unitare la care lucrăm să putem avea un proiect credibil, să poată toată lumea din sectorul public să vadă cum, în cinci ani de acum încolo, până în 2021, să le poată creşte cu 30 la sută salariul, astfel încât toată lumea să fie mulţumită”, a declarat, joi, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, scrie News.ro.

  Demnitarul a criticat amendamentele la OUG 20/2016 privind legea salarizării bugetarilor, prin care salariile ar creşte începând din luna decembrie.

  "Atunci când ignori orice avertisment care îţi spune că o cheltuială de personal trebuie fazată ca să ne-o putem permite, în acel moment trebuie să îţi asumi suspiciunea şi, de data asta, cred eu, întemeiată, că este vorba de pomană electorală. Planul pe care l-am pus pe masă încă din vară a fost creştere salarială de 30 la sută până în 2021. Este mai mult decât oferă PSD acum şi este mai rezonabil şi mai normal”, a mai declarat Pîslaru.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!