• Ultimele știri

  sâmbătă, 26 noiembrie 2016

  Ministrul Justiției: Familia tradițională în Constituție "ar fi un lucru intolerant" VIDEO

  Modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie "ar fi un lucru intolerant", a declarat la Digi24 Raluca Prună, ministru al Justiţiei.


  „Eu cred că sunt cetăţeni români care trăiesc în cupluri heterosexuale şi aleg să nu se căsătorească şi există cupluri formate din persoane de acelaşi sex care aleg să nu se căsătorească sau să se căsătorească şi toate aceste cupluri merită protecţie. Societatea s-a schimbat, suntem în alt mod social peste tot în lume, e nevoie ca şi România să discute despre asta, să o facă fără patimi şi responsabil, să nu ne izolăm. A avea o definiţie restrictivă ar fi un mod netolerant. Face parte din identitatea cuiva modul în care alege să trăiască, aşa cum identitatea mea e de român, cred că pot avea o identitate care ţine de identitatea mea sexuală. Rostul legii e să protejeze toţi cetăţenii, eu cred că suntem o democraţie matură”, a explicat Raluca Prună.

  Comentariul Ralucăi Prună vine în contextul în care Coaliţia pentru Familie a depus o iniţiativă de modificare a Constituţiei, alături de trei milioane de semnături, pentru definirea familiei. Principalele partide s-au angajat să susţină demersul şi să declanşeze un referendum pe această temă în primăvara anului viitor.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!