• Ultimele știri

  luni, 21 noiembrie 2016

  Marko Bela, atac la adresa Capitalei: „Lăsați-ne să construim un nou Ardeal!”

  La evenimentul organizat pentru lansarea candidaților Uniunii Democrate a Maghiarilor din România la alegerile parlamentare din iarna aceasta, fostul lider al UDMR, Marko Bela, a lansat un atac la adresa Bucureștiului.


  Bela a declarat, cu ironie, că nu înțelege de ce colegii săi de partid au inițiat campania „Salvați Ardealul de București”, enumerând câteva „realizări” ale autorităților române, informează Agerpres.

  „Colegii mei UDMR-iști vorbesc de tot felul de primejdii, că trebuie să salvăm Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Oradea, Clujul de București. De ce, domnilor? Bucureștiul ne-a construit autostrăzi, avem cale ferată pe care se poate merge cu 200 de kilometri la oră, este o bucurie să pășești în clădirile gărilor, avem centuri de evitare a municipiilor, nu mai avem nicio problemă nici cu traficul tirurilor, investitorii străini vin cu mare bucurie, avem mai multe fabrici de autoturisme, pe calea ferată se poate ajunge foarte simplu aici la noi, în România, în Transilvania.

  Într-adevăr au fost vremuri și a fost destul de greu să prelungești pista de aterizare pe unele aeroporturi, dar acele vremuri au apus. Și nu ai crede ochilor cât de mult și de bine s-a dezvoltat totul și iată că Bucureștiul se ocupă totuși de noi”, a afirmat fostul lider UDMR-ist.

  „Lăsați-ne să ne facem treaba! Dacă noi plătim taxe și impozite, dați-ne partea noastră înapoi ca să putem moderniza noi aceste părți pentru că vă băgați nasul chiar și în oala noastră ca să vedeți ce dorim să facem. Lăsați în grija românilor, sașilor, dacă au mai rămas, și a maghiarilor, banii care se cuvin și o să construim noi un Ardeal în care să ne simțim noi foarte bine”, a mai spus acesta.

  Acest atac al UDMR la adresa Bucureștiului este de neînțeles, având în vedere că în fruntea statului român și a Guvernului se află doi ardeleni: președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!