• Ultimele știri

  sâmbătă, 5 noiembrie 2016

  Klaus Iohannis: Ma ingrijoreaza ca 30% din terenul agricol este detinut de straini

  Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat ingrijorat miercuri de faptul ca 30% din terenul agricol din Romania este detinut de straini, aratand ca ar trebui modificata legislatia in acest domeniu, potrivit Agerpres.


  'De asemenea, de importanta extraordinar de mare pentru Romania, cine e proprietarul pamantului din Romania? Cel putin, in momentul de fata, aflu, de exemplu, de la domnul ministru (Achim Irimescu - n.r.), ca proprietari a 30% din terenul agricol din Romania sunt altii decat romanii. Pe mine, personal, aceasta proportie ma ingrijoreaza', a spus Iohannis, la dezbaterea 'Presedintele Romaniei in dialog cu agricultorii', organizata in cadrul Targului INDAGRA.

  El a subliniat ca in aceasta chestiune este nevoie de o abordare pragmatica, aratand ca un minim necesar ar fi dreptul de preemptiune pentru cei care reprezinta statul sau comunitatea.

  'E nevoie de o abordare pragmatica, dar in acelasi timp europeana. Suntem in UE, nu putem sa ne inchidem, sa revenim la izolationism, dar nu ne opreste nimeni sa facem o legislatie care sa permita romanilor sa stabileasca ce se intampla in Romania. Un minim necesar este un drept de preemptiune pentru cei care reprezinta statul sau comunitatea, iar, daca nici statul, nici comunitatea nu au interes intr-o anumita parcela care se vinde, atunci, sigur, putem sa ne gandim cum mergem mai departe, dar nu cred ca se poate merge la infinit asa, ca ne trezim ca ne uitam la pamant si ne intrebam al cui o fi, ca al nostru nu mai e. Este clar ca printr-o legislatie care ne protejeaza, dar este in acelasi timp si europeana, putem sa rezolvam aceasta chestiune care este foarte sensibila', a conchis seful statului.

  Sursa: hotnews.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!