• Ultimele știri

  luni, 7 noiembrie 2016

  Guvernul va propune scăderea salariilor președintelui, miniștrilor, șefilor Parlamentului și altor inalți demnitari

  Criticat tot mai des în ultima vreme pentru inactivitate, Guvernul iese la atac cu o măsură care ar da satisfacţie majorităţii populaţiei. Potrivit hotnews.ro, Guvernul va propune scăderea salariilor preşedintelui, miniştrilor, preşedinţilor celor două Camere ale parlamentului, dar şi a altor înalţi demnitari.


  Guvernul va propune scaderea salariilor presedintelui, ministrilor, sefilor Parlamentului si altor inalti demnitari, au declarat surse guvernamentale pentru HotNews.ro. Propunerea va fi facuta in proiectul legii salarizarii unitare, proiect pe care Guvernul il va inainta Parlamentului in toamna, potrivit surselor citate. Salariul acestor demnitari a fost marit anul trecut in urma adoptarii celebrei ordonante promovate de Gabriel Oprea.

  „Toate salariile acestor inalti demnitari vor scadea pentru a intra in grila – cadru de salarizare”, au spus pentru HotNews.ro sursele citate. „Salariile inaltilor demnitari sunt prea mari in acest moment si nu pot fi prinse in noua grila”.

  In acest moment, nu stim cuantumul scaderii de salariu.

  Reamintim ca salariile unor categorii de inalti demnitari au crescut semnificativ in august 2015, in urma unei ordonante promovate de premierul interimar de la acel moment, Gabriel Oprea. Dupa o intreaga odisee in Parlament, ordonanta a fost aprobata si a dus la cresterea salariilor pentru 48 de categorii de demnitari.

  Indemnizatiile brute prevazute in aceasta ordonanta (in lei):

  Presedintele Romaniei – 21,540
  Presedintele Senatului, presedintle Camerei Deputatilor – 21,540
  Vicepresedintii Senatului si Camerei Deputatilor – 19,055
  Secretarii si Chestorii Senatului si Camerei – 19,055
  Prim-ministru – 21,540
  Viceprim-ministru – 20,000
  Ministru – 19,055
  Ministru delegat – 19,055
  Consilier prezidential – 19,055
  Secretar general al Guvernului – 19,055
  Sef Cancelarie – 19,055
  Avocatul Poporului – 19,055
  Presedintele Consiliului Legislativ – 19,055
  Presedinte Curte de Conturi – 19,055
  Directorii SRI, SIE, SPP, STS – 19,055

  La vremea respectiv, Traian Băsescu l-a atacat în termeni foarte duri pe preşedintele Klaus Iohannis, afirmând la vremea respectivă că şeful statului s-a folosit de acea ordonanţă pentru a-şi mări propriul salariu.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!