• Ultimele știri

  luni, 21 noiembrie 2016

  Generalul care a distrus la Revoluție peste 500.000 de cărți rare și manuscrise unicat, numit de Firea la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică

  Gabriela Firea, primarul Capitalei, l-a numit marți pe generalul Mircea Teodor Mureşan ca reprezentant al comunităţii, la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, conform flux24.ro


  Fost rector al Universității Naționale de Apărare, generalul Mircea Mureșan a comandat, în decembrie 1989, regimentul de tancuri care a distrus Biblioteca Centrală Universitară.

  Mureșan a fost acuzat de procurorul Dan Voinea, fost şef al Parchetelor Militare, că a distrus în decembrie 89 Biblioteca Centrală Universitară.

  Iată ce declara Voinea pentru revista Historia: “Cei care au tras la Revoluţie o duc bine mersi astăzi. Uitaţi-vă la generalul Mircea Teodor Mureşan. La Revoluţie a fost cel care a comandat tancurile ce au tras asupra Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti.”

  Potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul zilei, generalul cu patru stele, Mircea Mureșan, a fost decorat de Ion Iliescu pentru meritele din timpul Revoluției, când era căpitan de tancuri. În decembrie 1989, Mureșan comanda regimentul de tancuri din Pantelimon, aflat în poziții de luptă în Piața Palatului, care a contribuit la distrugerea BCU.

  Clădirea a fost incendiată de proiectilele trase de militarii din Piața Palatului, în schimbul de focuri cu așa-zișii teroriști, fiind arse complet peste 500.000 de cărți rare și manuscrise unicat.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!