• Ultimele știri

  sâmbătă, 26 noiembrie 2016

  GÂND PENTRU ROMÂNI , ÎN PREAJMA ZILEI NAȚIONALE DE 1 DECEMBRIE, izvorât din spiritul unui Dac Creștin Ortodox

  UN GAND PENTRU ROMANI , IN PREAJMA ZILEI NATIONALE DE 1 DECEMBRIE , izvorat din spiritul unui dac crestin ortodox. Dupa evenimentele din decembrie 1989 , tot romanul a vrut capitalism, nu a mai suportat comunismul ; normal si firesc dupa cat a patimit atatia ani. 


  Dar dupa 27 de ani de capitalism , oare ce avem de fapt ? O tara dezbinata , fiecare roman este pe cont propriu, fie ca munceste in Romania sau in strainatate; majoritatea dintre noi , fiind prinsi intr o lupta furibunda de supravietuire , indiferent ca suntem angajati sau intreprinzatori.


  Oare pentru asta au luptat si murit tinerii in 1989 ?


  Am ajuns sclavi si dependenti ca tara, de un capital strain , aproape cvasitotal.
  Unii spun ca o duc mai bine. De acord, dar poate prea putini ( cei care lucreaza in corporatii straine ) . Restul ? O tara care se vrea capitalista , fara o clasa medie numeroasa,fara proprietari de mici afaceri proprii, intr un cuvant, fara detinatori de capital , mai mic sau mai mare ; nu se poate numii tara capitalista independenta economic.


  Aproape tot capitalul care ruleaza in Romania este in posesia strainilor.Si romanul de rand ce a rezolvat ? Nimic. O duce temporar mai bine , munceste sub o enorma presiune psihologica, in corporatii straine sau face imense sacrificii , muncind departe de tara , de familie . Inainte romanul era sclav la un sistem comunist, dar macar muncea pentru tara sa, in tara lui, si avea o casa…si cele strict existentiale, dar intradevar nu avea libertate.
  Acum se imbata cu ideea de libertate … dar doar crede ca o are . Este legat aproape ombilical de stapanul strain ; care se pare ca nu I ajunge numai ca ne a cucerit economic. Vrea mai mult . Vrea sa ne schimbe radacinile, traditiile, istoria, credinta; vrea sa ne pervertim spiritul ,sa negam legile firii, sa fim niste roboti , pe care EI sa ne comande cum si cand vor.
  Iar noi romanii cadem in extreme si suntem divizati. In loc sa ne gandim cum sa i combatem si daca e cazul, sa avem atitudine , sfarsim prin a ne contra unii pe altii, fara a ajunge la un rezultat. Si atunci strainii de neamul romanesc, impreuna cu cei dintre noi care pactizeaza cu ei , vazandu ne divizati si slabi, le este usor sa ne manipuleze conform intereselor lor.
  Iar noi romanii, sfarsim prin a ne lamenta, gasim justi
  ficari la orice ; de fapt gasim motivatii la propria noastra slabiciune si lipsa de atitudine . Totdeauna altcineva e de vina si nu noi insine. Undeva cred ca este o ruptura , poate in fiecare dintre noi , in insasi spiritul nostru. Suntem un popor dezbinat. Si normal ca altii profita de noi , mai ales ca ne vor slabi ca neam ; deoarece le este teama de noi , de ce s ar putea trezii in noi … de filonul nostru adormit deocamdata. Ne amagesc cu faramiturile aruncate noua, spre a consuma orice ce este produs de EI si astfel a genera doar profit de pe seama noastra.

  Avem o istorie de mii de ani ; am rezistat si existat pe aceste meleaguri, poate de la inceputurile omenirii. Noi insine ne defaimam si ne facem slabi prin atitudinea si slugarnicia noastra fata de ei. Ne am pierdut atitudinea stramosilor nostrii daci, care nici macar de moarte nu aveau teama, radeau in fata mortii. Doar Divinitatea era peste ei. Credeau in nemurirea spiritului lor. Dupa anul 0 , credinta stramosilor nostri daci, a evoluat odata cu aparitia lui Iisus. Astfel stramosii nostri au imbratisat usor crestinismul si credinta intr o entitate spirituala superioara, bazata pe iubirea aproapelui, mantuirea sufletului si in cele din urma nemurirea spiritului, care era pana la urma si credinta dacilor.
  Credinta dublata de atitudine, te face mai puternic si mai intelept.
  As vrea ca poporul roman sa renasca prin atitudine si credinta.Trebuie sa ne redescoperim si apreciem trecutul , ca sa intelegem si adaptam prezentul, nevoilor noastre si astfel sa ne putem asigura viitorul ca neam.
  Doamne ajuta Romania !
  Este doar parerea unui dac crestin ortodox.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!