• Ultimele știri

  duminică, 20 noiembrie 2016

  Doi frați români au devenit eroi în Italia. Au salvat de sub ruine nouă familii

  Doi frați români din Sibiu sunt considerați eroi de locuitorii din San Lorenzo, Italia, după ce s-au alăturat echipelor de salvare și au reușit să scoată de sub dărâmături nouă familii în viață. Italia este una dintre țările cu cea mai mare comunitate de români. Astfel, în urma seismului devastator de miercuri dimineața opt și-au pierdut viața, 


  cinci au fost răniți și 19 sunt dați dispăruți. Însă, cei care au supraviețuit dezastrului nu au stat nepăsători la tragedie, ci au sărit în ajutorul celor prinși sub ruine. Este și cazul fraților Chiriluș, Marian și Daniel, potrivit digi24.ro.
  Cei doi frați români stau acum în corturi  Şi-au ajutat mai întâi părinţii şi sora mai mică, apoi i-au ajutat și pe vecinii, care erau blocați în casă. „Ei nu puteau să iasă din casă. Marian a rupt uşa, am intrat după ei până sus. I-am scos pe toţi afară. După aia, mai era o familie cu doi copii în partea cealaltă. Era o româncă cu o băbuţă. Nu puteau să iasă pentru că și uşa lor era blocată. Am rupt-o şi i-am scos afară şi pe ei”, a declarat Daniel pentru corespondentul Digi24.

  Nouă familii sunt acum în viaţă datorită celor doi fraţi, fapt pentru care locuitorii îi privesc ca pe niște eroi.

  „Românii au fost primii care au ieșit când a avut loc cutremurul. Au fost primii care au venit. Daniel şi fratele său, doi băieţi români. Au fost fantastici. Împreună am bătut la uşa aia de acolo, a ieşit mama, mai întâi am scos copiii, apoi după ce am scos-o pe mamă, a căzut toată casa”, a declarat și Mauro, un salvator voluntar italian.  Mai mult, aceștia spun că au fost la un pas de moarte. „Cum am ieşit, am apucat să ieşim în piaţă şi s-a prăbuşit tot la pământ”, spune Daniel.

  Românii locuiesc în corturi, alături de ceilalţi localnici din San Lorenzo, un sătuc de munte din centrul Italiei. care au scăpat nevătămaţi. Ei merg în fiecare zi să-i ajute pe pompieri şi să vadă cine ar mai putea avea nevoie de ceva ce pot face ei.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!