• Ultimele știri

  duminică, 27 noiembrie 2016

  Dezvăluiri INCREDIBILE. Alexandru I. Cuza a fost LICHIDAT pentru că a IEȘIT din MASONERIE?

  Cum s-a folosit Cuza de masonerie pentru Unire. Alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei, la 5 ianuarie 1859, nu a fost intamplatoare. Cuza, fost parcalab al judetului Covurlui, dar si sef al armatei moldovene, era si conducatorul Lojii masonice “Steaua Dunarii”, cu sediul in Galati. 


  Cum o buna parte dintre militantii politici pentru Unire erau, la randul lor, masoni, propunerea lui Cuza pentru tronul Moldovei a parut tuturor fireasca. In Bucuresti, vestea desemnarii acestuia ca domn al principatului- sora a rezolvat multe dintre dilemele unionistilor din Tara Romaneasca. Alegerea lui Cuza in Moldova le-a oferit acestora solutia ideala acceptabila si din perspectiva marilor puteri ale vremii.


  Decizia a fost pecetluita in Hotelul Concordia


  In seara de 23 ianuarie, unionistii munteni s-au intalnit in apartamentul 5, de la etajul 1 al Hotelului Concordia, de pe strada Smardan din Bucuresti, fosta Ulita Nemteasca. Aici, au hotarat renuntarea la alte propuneri si sustinerea candidaturii lui Cuza si la domnia Tarii Romanesti.


  A doua zi, toti cei 64 de deputati din camera legislativa a Munteniei, indiferent de opiniile anterioare, si-au dat votul pentru alegerea lui Alexandru Ioan Cuza si ca domn al Tarii Romanesti. Incepea o domnie de 7 ani, esentiala pentru procesul de faurire a Romaniei moderne, scrie piatza.net.


  Dupa ce a ajuns domnitor, a dat foc Templului masonic


  Ulterior, Cuza a intrat in conflict cu multi dintre fostii aliati politici, dar si cu masoneria, reformele sale si tendinta spre un regim


  dictatorial nefiind pe placul acestora. Mai mult, in decembrie 1860, Cuza a inchis chiar Loja masonica al carei Venerabil fusese, iar in octombrie 1864 a incendiat Templul Lojii “Inteleptii lui Heliopolis”, unde se regrupasera multi dintre fostii membrii din Loja “Steaua Dunarii”.


  Riposta acestora a fost ferma. In noaptea de 10 spre 11 februarie 1866, Cuza a fost silit sa abdice si sa ia calea exilului. Stabilit la Florenta, Italia, a murit la 15 mai 1873, la Heidelberg, in Germania, unde se afla pentru un consult medical. Avea doar 53 de ani.

  Sursa: cultural.bzi.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!