• Ultimele știri

  luni, 7 noiembrie 2016

  Dacian Cioloș: Avem nevoie de schimbare în politică și în partidele politice. Îmi doresc un Parlament care să lucreze pentru oameni

  Premierul Dacian Cioloș a fost prezent duminică la mitingul organizat de PNL în Capitală, în cadrul căruia liberalii și-au lansat candidații la alegerile parlamentare din acest an. Totodată, evenimentul a fost organizat ca susținere pentru Cioloș la funcția de premier după scrutinul de pe 11 decembrie.


  În discursul său, Dacian Cioloș a vorbit despre principiile pe care le-a prezentat în platforma ”românia 100”, precum și despre nevoia de schimbare a clasei politice ne informează b1.ro

  ”Sunt aici, în primul rând, pentru că ați decis să susțineți platforma România 100 și îmi doresc ca această platformă să nu fie doar o înșiruire de enunțuri, să nu fie doar iluzii. Aceste principii pe care l-am pus acolo și pe care am încercat să le experimentăm în acest an trebuie să ne modeleze fiecare acțiune în anii care vin. Din punctul meu de vedere, onestitate, bun-simț, faptul de a munci cinstit și a aștepta o remunerație cinstită nu trebuie să fie enunțuri. Simt că este posibil să coborâm idealurile în fapte și în decizii pe care le luăm zi de zi, mai ales atunci când întâmpinăm dificultăți”, a declarat premierul.

  Dacian Cioloș, pe scenă în fața participanților la mitingul PNL


  Cioloș a precizat că trebuie uitate multe dintre lucrurile legate de felul în care s-a făcut politică în uștimii 25 de ani.

  ”Pentru a face democrația să rămână o valoare care să transforme România avem nevoie de schimbare în politică și în partidele politice. Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învățat în acești 25 de ani, dar sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm legat de modul în care s-a făcut politic până acum. Trebuie să respirăm onestitate, adevăr, să avem curajul când greșim să recunoaștem și să avem forța să spunem că atunci când ne implicăm într-o astfel de acțiune nu o facem pentru interes propriu sau pentru intersul unui grup care ne împinge în politică, ci o facem pentru că am venit în politică să dăruim. Eu cu astfel de partide politice mi-aș dori să pot să lucrez și sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâștigarea încrederii în partidele politice”, a mai spus Cioloș.

  ”Dincolo de asta, cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. Cred că România are nevoie ca fiecare dintre noi să acceptăm și să provocăm această schimbare, dar, în primul rând, în noi. Am cerut după Revouluție, de multe ori, schimbare și am cerut liderilor să facă o schimbare, de multe ori, în locul nostru. Cred că schimbarea, astăzi, începe, în primul rând, cu noi înșine, fiecare în parte. Eu mi-am ghidat întotdeauna acțiunea după propria conștiință, cea care izvorăște din inimă. Nimeni, în nicio condiție nu poate să îmi ceară și să vă ceară să mințim, să nu spunem adevărul de frica de a nu răni, să facem altceva decât ceea ce noi simțim.

  Pentru mine, România guverantă cu bun-simț, înseamnă România guvernată prin asumarea propriei conștiințe. Pornind de aici începe implicarea cu sufletul curat. Avem nevoie de această implicare. Lipsa implicării naște monștri. E mult mai greu să ne batem cu acești monștri. Trebuie să ne asumăm aceasta implicare prin vot și prin tot ce trebuie făcut de guvern și de Parlament. Îmi doresc să avem un Parlament în care toți parlamentarii să lucreze pentru oameni.Unii oameni spuneau că vrem România înapoi. Eu cred că având România noastră, asumându-ne România noastră, e bine să vrem o Românie înainte”, a mai declarat Dacian Cioloș.

  Sursa: b1.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!