• Ultimele știri

  miercuri, 9 noiembrie 2016

  Cum a reușit Giovanni Becali să iasă din închisoare FĂRĂ plata prejudiciului

  Giovani Becali s-a folosit de o strategie inteligentă pentru a scăpa de plata prejudiciului. Fostul impresar s-a plâns judecătorilor că nu a mai câştigat niciun leu de când a a fost încarcerat şi de aceea nu a putut să îşi plătească prejudiciul de aproape 20 de milioane de lei. 


  Ioan Becali a făcut declarația în condițiile în care avocatul său a depus acte care arată că firma fostului agent FIFA a plătit impozite la stat de opt milioane de lei. Cu toate acestea, Giovani a reuşit să iasă din închisoare fără plata prejudiciului.

  Giovani Becali a profitat de noua lege şi nu de vechea legislaţie, care prevede în mod expres că pentru a fi eliberat condiţionat trebuie să plăteşti integral prejudiciul. În ceea ce-l priveşte pe fostul impresar, magistraţii au considerat că vechiul Cod Penal îi este mai favorabil.

  Potrivit România TV, în sala de judecată a fost o situaţie paradoxală, în condiţiile în care Becali a explicat că de când a intrat în închisoare nu a mai realizat niciun venit, însă avocatul său - încercând să explice că este o persoană reeducată, care are o relaţie bună cu statul - a depus dovada că firma lui Giovani Becali a plătit impozite către stat de 8 milioane lei.

  Totodată, Giovani Becali a explicat că are toate bunurile sub sechestru şi că dacă statul vrea să îşi recupereze prejudiciul, trebuie să îl execute.

  Pe de altă parte, DNA susţine că Becali nu s-a reeducat în închisoare, ci s-a recreat, pentru că a participat la activităţi care au implicat fotbal şi tenis. În schimb avocatul spune că Becali a ţinut prelegeri inclusiv despre instituţiile Uniunii Europene.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!