• Ultimele știri

  miercuri, 9 noiembrie 2016

  Cătălin Berenghi: REFERENDUM – „Pământul, apa şi pădurea: componente vitale ale siguranţei naţionale”

  Eu, Berenghi Catalin si doamna Ionita Ionela la initiativa MISCAREA FOCUL DACIC - MFD, am reusit sa depunem la SGG (Secretariatul General al Guvernului Romaniei), documentele REFERENDUMULUI – „Pământul, apa şi pădurea: componente vitale ale siguranţei naţionale” , pentru a fi publicate in Monitorul Oficial.


  Dupa lungi discutii in care am completat dosarul si am dus munca de convingere a celor din Guvernul Romaniei care nu doreau sa primeasca documentele REFERENDUMULUI, invocand tot felul de motive, intr-un final am reusit sa depunem.

  Inca o etapa trecuta cu brio!


  Pământul, apa şi pădurea: componente vitale ale siguranţei naţionale

  REFERENDUM NAŢIONAL

  Proiect de lege pentru modificarea art. 44 alineat (2), teza a II – a din Constituţia României

  Forma actuală a art. 44, alineat (2), teza a II – a a Constituţiei României.

  „Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatriziii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin legea organică, precum şi prin moştenire legală”.

  Forma propusă a art. 44, alineat (2), teza a II – a a Constituţiei României.

  „Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini, apatrizii şi persoanele juridice străine ori care nu au capital exclusiv românesc nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor, pădurilor şi a apelor, nu le pot arenda, concesiona, închiria. Prin excepţie, cetăţenii străini, apatrizii şi persoanele juridice străine ori care nu au capital exclusiv românesc, conform legii organice, pot concesiona, închiria, numai terenuri care au destinaţia construcţii civile, comerciale, industriale”.


  http://renastereanatiunii.ro/referendum/

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!