• Ultimele știri

  joi, 17 noiembrie 2016

  Care este PLANUL de LUPTĂ al lui Donald Trump împotriva terorismului

  Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, ar putea revigora planurile lui Barack Obama cu privire la desfășurarea în comun cu Federaţia Rusă a atacurilor aeriene împotriva terorismului din Siria. Cooperarea imediată între Moscova și Washington ar putea să se concentreze asupra luptei împotriva terorismului, 


  relatează The Washington Times citând surse militare și diplomatice, informează Sputnik International.

  Potrivit ziarului, un plan pus la cale în septembrie privind crearea la Geneva al Centrului Comun de Integrare, cuprinzând oficiali militari americani şi ruşi, ar putea fi prezentat administraţiei Trump.

  Luni, Putin și Trump au avut prima conversație telefonică privind relațiile americano-ruse, lupta împotriva terorismului precum și situația din Siria. De asemenea, au fost de acord că este necesar să se îmbunătățească relațiile bilaterale.

  Pe 9 septembrie, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat John Kerry, au prezentat un plan de pace în privinţa conflictului din Siria. Înţelegerea privind încetare focului a fost ulterior încălcată şi a dus la lupte intense între guvernul sirian și militanții din Alep.

  Guvernul sirian a anunțat încălcarea acordului de încetare a focului, în timp ce Rusia a declarat că Statele Unite nu și-au îndeplinit obligația de separare a grupurilor teroriste de opoziția moderată.

  Pe 8 noiembrie, Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, cu 290 de voturi electorale, în timp ce adversarul său, Hillary Clinton, a primit 228 de voturi electorale.

  Sursa: ro.sputnik.md

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!