• Ultimele știri

  vineri, 21 octombrie 2016

  Vladimir Putin: ”Dacă vreți război veți primi unul TOTAL!"

  Rusia avertizează SUA că îi va oferi un război dacă-l dorește, după ce Joe Biden a cerut un atac cibernetic masiv asupra serverelor de la Kremlin Pe site-ul cotidianului Daily Express a fost publicat un articol care spune că experții militari ai Moscovei au declarat că #Vladimir Putin nu va face pasul înapoi, 


  pe fondul escaladării tensiunilor între cele două superputeri globale, criticând în același context “agresivitatea” de care dă dovadă Casa Albă.

  Vicepreședintele #SUA, Joe Biden, a dezvăluit în weekend-ul trecut că Washingtonul se pregătește să lanseze un atac cibernetic de proporții asupra serverelor de e-mail care deservesc guvernul Rusiei. Dar responsabilul militar al Kremlinului, Generalul Locotenent Evgheni Buzhinsky, a descris acțiunea provocatoare ca “o confruntare la scară maximă”. Generalul în rezervă a adăugat că în măsura în care #Rusia se va confrunta cu o asemenea situație, președintele Vladimir Putin va evalua situația, și dacă SUA dorește o confruntare pe toate fronturile, va primi un răspuns pe măsură. El a adăugat pe un ton amenințător: “Dar nu va fi o confruntare care să nu dăuneze intereselor Statelor Unite ale Americii. Vreți o confruntare, vei primi una TOTALĂ”.

  Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a luat rapid poziție și a denunțat amenințările lui Joe Biden. El a spus: “amenințările îndreptate împotriva Moscovei și a conducerii statului nostru sunt fără precedent, deoarece ele sunt exprimate de la nivelul vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii. Pe fundalul acestei linii agresive, imprevizibile, trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja interesele și pentru a acoperi riscurile”. Un alt consilier de la Kremlin, Yuri Ushakov, diplomat de carieră și fost ambasador al Rusiei în Statele Unite, a acuzat SUA de “amenințări fără precedent” și de o “insolență la limită”.

  Pe fondul unui Război Rece nedeclarat, dar în curs de escaladare, cu bombardierele rusești la limita granițelor SUA și planurile Rusiei de a instala noi baze militare în proximitatea Americii, șefii de la Pentagon au avertizat că Rusia ar putea fi pe punctul de a lansa un “teribil” atac nuclear asupra unui stat membru NATO. Fără a fi foarte precisă, informația este de natură să dea fiori în toate cancelariile Occidentale. Întrebarea care rămâne este: cât vor întinde coarda liderii celor două superputeri înainte de a se rupe și ireparabilul să se producă?


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!