• Ultimele știri

  luni, 3 octombrie 2016

  Ultima aplicaţie Google: Va înregistra toate mesajele şi le va pune la dispoziţia autorităţilor

  Google Allo, aplicaţia lansată recent, este „periculoasă” şi ar trebui să ne ferim de ea, spune Edward Snowden, fostul angajat al NSA care a primit azil politic în Rusia. Aplicaţia “va înregistra toate mesajele trimise şi la cerere le va pune la dispoziţia autorităţilor”, spune Snowden, citat de site-ul rt.com.


  RT scrie ca Allo a fost conceput pentru a concura cu liderul de piaţa WhatsApp şi că noua aplicaţie promite conversaţii mult mai rapide prin intermediul “Smart Reply”, care poate ghici răspunsurile şi le poate oferi doar printr-o apăsare de buton. Cum poate face asta această aplicaţie? “Cu cât o foloseşti mai mult, cu atât se îmbunătăţeşte”, pentru că nu face decât să colecteze cât mai multa informaţie şi apoi foloseşte inteligenţa artificială pentru a oferi replicile.

  Problema, atrage atenţia Snowden prin intemediul presei ruse, este că economia de timp vine alături de riscul compromiterii intimităţii. Când Google a anunţat că lucrează la această aplicţie, a precizat că va dezvolta o variantă “incognito” şi că nu va stoca informaţiile decât pe durată limitată. Se pare însă ca stocarea informaţiilor se va fece pe termen nelimitat, pentru toate convorbirile care nu au loc în modul incognito.

  Sursa: sokant.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!