• Ultimele știri

  duminică, 23 octombrie 2016

  TVR-istul Cornel Mihalache, despre drapelul național: „Este o cârpă”

  Regizonul Cornel Mihalache, angajat al Televiziunii Naționale, a afirmat despre drapelul național că este nici mai mult nici mai puțin decât o… cârpă. „Steagul e o cârpă…care flutură în vânt”, a afirmat regizorul Cornel Mihalache în cadrul anchetei „Vă doare capul?” 


  cu privire la evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureș, difuzată de TVR în data de 15 martie a.c. (min. 37:00).

  Afirmația șocantă a fost făcută de Mihalache într-o discuție cu Kincses Elemer, regizor la Tatrul Național Târgu Mureș, difuzată în cadrul anchetei „Vă doare capul?”.

  Dacă în orice țară din lume drapelul național este un simbol față de care toți cetățenii trebuie să manifeste respect, pentru Cornel Mihalache, plătit din fonduri publice, drapelul național este o cârpă. Potrivit Dicționarului Explicativ al limbii române, CẤRPĂ, cârpe, s. f. Bucată de pânză sau de stofă (veche), folosită de obicei în gospodărie (la ștergerea prafului, a vaselor etc.), ca materie primă în industria hârtiei etc.

  Intelectualul subțire Cornel Mihalache avea la dispoziția alte sintagme pentru a-și argumenta teoria că toate steagurile sunt la fel, spre exemplu „steagul este o bucată de material textil” sau „steagul este o bucată de pânză”. Ori, din dorința de a arunca în derizoriu un simbol național Mihalache afirmă că drapelul național este o cârpă.

  Găsesc însă revoltător că un individ ca Cornel Mihalache este plătit din fonduri publice pentru astfel de afirmații denigratoare la adresa unui simbol național. Nimeni, niciodată, nu și-ar permite în Germania sau Franța, la televiziunea publică, să afirme despre drapelul național că este o cârpă.

  FOTO: Cornel Mihalache, hotinfo.ro

  Sursa: dantanasa.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!