• Ultimele știri

  miercuri, 26 octombrie 2016

  Tânăr refugiat sirian le cere germanilor revoltați de fluxul mare de imigranți să plece din Germania: “Noi refugiaţii nu vrem să trăim în aceeaşi ţară cu voi!”

  Acum un an în orasul Kassel, în landul Hesse, a avut loc un protest împotriva deciziei autorităţilor de a instala adăposturi pentru refugiaţi în localitate. Răspunsul preşedintelui regiunii Kassel a fost la acel moment că nemulţumiţii “sunt liberi să plece din Germania”.


  După un an, presa germană observa o tendinţă în statisticile federale – tot mai mulţi germani îşi părăsesc ţara, în special cei cu un nivel înalt de educaţie. Au plecat 138.000 de germani în 2015, iar în 2016 se aşteaptă ca numărul acesta sa crească. Die Welt a scris că în ultimii zece ani au plecat din ţară peste 1,5 milioane de germani. Desigur, statisticile nu explică raţiunile din spatele acetor decizii de a părăsi Germania, însă nu puţine sunt vocile care vorbesc despre faptul că o anumită categorie de germani încep să dea o replică în acest fel politicii porţilor deschise pentru imigranţi aplicataă de cancelarul Angela Merkel.

  Invitaţia făcută de preşedintele regiunii Kassel în urmă cu un an este reluată, de data aceasta chiar de un tânăr imigrant sirian de 18 ani, care a publicat un articol pe un blog din Geramnia cerându-le autohtonilor care nu suporta diversitatea să-şi părăsească ţara. Articolul a fost publicat apoi de Der Freitag.

  “Noi, refugiaţii… suntem sătui de cetăţenii revoltaţi. Insultă şi se agită ca nebunii… Mereu apar asemenea insulte din partea unor şomeri rasişti care îşi petrec timpul pe internet şi aşteaptă până când apare acolo un articol despre refugiaţi. Apoi încep să scrie comentarii neruşinate.

  Hei, cetăţeni revoltaţi şi şomeri de pe internet. Cât de educaţi sunteţi voi? Cât timp veţi mai continua să distorsionaţi adevărul? Ştiţi că nu faceţi decât să spuneţi minciuni în fiecare zi? Ce aţi fi făcut dacă eraţi în locul refugiaţilor? Ei bine, aţi fi fugit de acolo!

  Noi refugiaţii nu vrem să trăim în aceeaşi ţară cu voi. Puteţi pleca din Germania, dacă trebuie. Şi vă rog să luaţi cu voi şi Saxonia, şi Alternativa pentru Germania.

  Germania nu este pentru voi, de ce staţi aici? De ce nu plecaţi în altă ţară? Dacă aceasta este ţara voastră, dragi cetăţeni revoltaţi, atunci purtaţi-vă normal. Altfel, puteţi pleca pur şi simplu din Germania şi să vă căutaţi o altă casă. Plecaţi în America la Donald Trump, lui îi va plăcea foarte mult de voi. Ne-am săturat de voi!”

  Acest articol este semnat de Aras Bacho, care spune că este un sirian de 18 ani. A fost publicat şi de Huffingtonpost Germania, dar a fost retras la scurt timp.

  Avem de-a face cu un adevărat „război informaţional” pe tema imigranţilor în presa germană. Se vorbeşte despre „troli” şomeri şi frustraţi care lovesc în imigranţi, iar pe de altă parte avem o semnătură precum Aras Bacho care loveşte, la cei 18 ani ai săi, în „germanii revoltaţi”.

  Sursa: napocanews.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!