• Ultimele știri

  sâmbătă, 29 octombrie 2016

  SUA aduc de urgenţă rachete Patriot în România. „Ordinele şoc” au venit în cadrul unui exerciţiu militar

  În jur de 100 de militari americani au primit „ordine şoc” de a muta un sistem de rachete Patriot din Germania în România, în această săptămână, a declarat generalul maior Timothy McGuire, comandantul adjunct al Armatei SUA în Europa, conform Reuters. Mutarea face parte dintr-un exerciţiu militar comun care va avea loc 


  în noiembrie, alături de 100 de militari din România şi face parte din strategia NATO de exerciţii cu notificare rapidă, care să testeze rapiditatea de răspuns a capabilităţilor Alianţei.

  În această săptămână, 100 de militari americani au primit „ordine şoc” de a muta un sistem de rachete Patriot din Germania în România, pe calea ferată, în cadrul unui exerciţiu militar comun, care va avea loc la începutul lunii noiembrie şi la care vor participa şi 100 de militari români, a declarat generalul maior Timothy McGuire, comandantul adjunct al Armatei SUA în Europa, într-un interviu pentru Reuters.

  Astfel de exerciţii militare cu notificare rapidă ajută NATO să umple golurile din apărarea aeriană şi antirachetă în faţa Rusiei, pe flancul estic european.

  De asemenea, ele testează capacitatea militarilor şi a capabilităţilor armate de a răspunde la ameninţări cât mai rapid.

  „Avem de lucru... dar acum toată lumea are în vizor aceste goluri şi lucrăm împreună pentru a le umple”, a declarat generalul american.

  „Nu vrem un război, dar cea mai bună cale de a menţine pacea este prin putere şi prin pregătire”, a mai spus Timothy McGuire.

  Această nouă abordare din partea NATO a fost stabilită miercuri, în cadrul unei întâlniri a comandanţilor armatelor europene care a avut loc la Wiesbaden, în Germania.

  Având în vedere ameninţarea crescândă a Rusiei, care îşi intensifică forţele armate în apropierea flancului estic al NATO, SUA şi aliaţii săi lucrează la îmbunătăţirea coordonării între sistemele îmbătrânite de apărare antiaeriană şi antirachetă din Estul Europei, care datează din epoca sovietică, a mai explicat generalul american.

  Sursa: gandul.info

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!