• Ultimele știri

  sâmbătă, 15 octombrie 2016

  RUȘINE! Viktor Orban a interzis canalele TV românești pentru românii din Ungaria

  In timp ce minoritatii maghiarilor din Romania ii sunt respectate toate drepturile posibile, ba chiar s-a merspana la discriminare pozitiva in detrimentul populatiei majoritare, concluzie la care a ajuns pana si presedintele Romaniei, romanilor care traiesc in Ungaria le sunt refuzate uneori pana si cele mai elementare drepturi! 


  Viktor Orban continua maghiarizarea fortata a romanilor! A interzis canalele TV romanesti pentru romanii din Ungaria!

  Potrivit Romanian Global News, romanii care traiesc in localitatile maghiare din zona limitrofa cu Romania au depus prin intermediul asociatiilor si presei romanesti mai multe memorii adresate autoritatilor, pe care le-au contactat cu privire la problema disparitiei canalelor TV in limba romana din grila de programe.

  Romanii din Campia Tisei si din alte zone ale Ungariei au suferit o maghiarizare fortata atat de agresiva incat minoritatea romaneasca aproape a disparut in totalitate din aceasta tara. Ungaria avea un milion de vlahi in sec. XIX. Azi ar trebui sa aiba 2-3 milioane de cetațeni cu radacini romanesti, din pacate maghiarizati – Adica vreo 25% din populatia actuala a Ungariei.

  Sursa: antena3.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!