• Ultimele știri

  duminică, 23 octombrie 2016

  Românilor, chiar nu vă pasă? Geniul român Guccifer, condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare in SUA

  Hackerul roman Guccifer a fost condamnat la 4 ani si 4 luni de inchisoare de un tribunal din Statele Unite. Hackerul roman supranumit "Guccifer", care a contribuit la aflarea faptului ca Hillary Clinton a folosit un server privat de email in timp ce era secretar de stat al SUA, a fost condamnat joi la


   52 de luni de inchisoare de catre un tribunal federal din orasul Alexandria, statul american Virginia, relateaza Reuters.

  "Guccifer", pe numele sau real Marcel Lehel Lazar (44 de ani), a pledat vinovat in luna mai la acuzatiile de furt de identitate cu circumstante agravante si acces neautorizat la computere protejate dupa ce a fost extradat din Romania.

  Lazar a declarat in diverse interviuri ca a spart serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton de la locuinta acesteia din Chappaqua, New York, insa oficiali ai serviciilor de securitate nationala au respins afirmatiile acestuia pe care le-au calificat drept nefondate.

  Rolul potential al lui Marcel Lazar Lehel in ancheta privind spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost evocat prima data in luna aprilie de Fox News. Contul de e-mail al fostului secretar de stat continea circa 2.200 de e-mail-uri cu informatii clasificate si alte 22 de nivel Top Secret.

  'Guccifer', care a fost extradat in luna martie in SUA, a fost inculpat in iunie 2014 de catre un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infractiuni informatice in Statele Unite.

  Lazar este banuit ca a spart circa 100 de conturi de e-mail in perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate se numara fostul secretar de stat american Colin Powell, o ruda a fostului presedinte american George W. Bush si Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton.

  O entitate sub numele de "Guccifer 2.0" care pretindea a fi un hacker roman a aparut in luna iunie, sustinand ca s-ar afla la originea atacurilor cibernetice care au vizat Comitetul National Democrat si Comitetul Democrat de Campanie pentru Congres.  Oficialii americani din serviciile de informatii au ajuns la concluzia ca Guccifer 2.0 este un individ sau un grup care lucreaza cu sau in cadrul agentiei de informatii militare rusa, asa-numita GRU.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!