• Ultimele știri

  vineri, 21 octombrie 2016

  Răspunsul unu cleric ortodox pentru Iohannis: „Tocmai am aflat că sunt un fanatic religios“

  Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a declarat împotriva fanatismului religios, în chestiunea interzicerii căsătoriei dintre persoane de acelaşi sex, stârnind o reacţie acidă din partea unuia dintre cei mai influenţi membri ai Bisericii Ortodoxe Române.


  Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat opinia în privinţa căsătoriei persoanelor de acelaşi sex, după ce a fost somat de către pastorul Viorel Iuga, preşedinte al Alianţei Evanghelice din România.

  Şeful statului a declarat miercuri, 19 octombrie, înainte de plecarea la Bruxelles, că societatea românească trebuie să înveţe să îşi accepte minorităţile.

  Întrebat fiind ce părere are despre iniţiativa Coaliţiei pentru Familie de a strânge semnături pentru interzicerea căsătoriilor gay, Klaus Iohannis a afirmat că nu trebuie mers pe calea fanatismului religios şi a ultimaturilor.

  „Societatea trebuie să revină la toleranţă şi la acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel. Nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii spre celălalt“, a precizat preşedintele României.

  După declaraţia preşedintelui României, preotul Constantin Sturzu i-a adresat o întrebare cu aspect retoric pe contul personal de Facebook: „Tocmai am aflat şi eu că sunt un "fanatic religios"... Domnule Preşedinte, dar pe Dumnezeu, care a creat un bărbat şi o femeie (pe Adam şi pe Eva) şi i-a binecuvântat să fie o familie, cum L-aţi caracteriza?“.  Preotul Constantin Sturzu a fost o lungă perioadă de timp purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, începând din mandatul la cârma instituţiei a actualului patriarh Daniel. În acest moment, Constantin Sturzu îndeplineşte rolul de preot misionar în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

  Sursa: adevarul.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!