• Ultimele știri

  luni, 10 octombrie 2016

  Premierul a făcut o greșeală. O greșeală care, acum, e mai gravă decât o crimă! De fapt, dl. Cioloș le-a spus românilor că ...

  Europarlamentarul Laurenţiu Rebega atrage atenţia asupra unor declaraţii făcute de şeful Guvernului, Dacian Cioloş, declaraţii care au fost prea puţin observate, în ciuda faptului că sunt foarte grave. „Ei, spune dl. Cioloș, dacă nu afaceri, cei din afară ar trebui să


   le găsească celor de aici locuri de muncă în Occident… Hopa! Adică nu ajunge că, de mai bine de un sfert de secol, românii alungați de sărăcie pleacă în Occident, acum vine șeful Guvernului acestei țări și le spune: găsiți-vă de lucru acolo! De ce nu promite premierul locuri de muncă și oportunități de afaceri aici? Și, în final, dl. Cioloș spune că noi, românii, ar trebui să facem „o colonizare inteligentă” a spațiului (din Occident) în care avem interese! Adică noi, care avem de 25 de ani un spor natural negativ, să colonizăm – și încă „inteligent”! – Occidentul!

  Premierul a făcut o greșeală. O greșeală care, acum, e mai gravă decât o crimă! De fapt, dl. Cioloș le-a spus românilor că locul lor nu mai e în România! Că trebuie să plece! Asta se cheamă subminare a speranței naționale. Subminarea increderii că noi, românii, mai putem face ceva într-o țară care a fost a noastră!

  În 1990, premierul de atunci, Petre Roman, a spus la un miting că „toată industria românească e un morman de fiare vechi”. Urmarea a fost că s-a purces la un jaf generalizat și la vânzarea întreprinderilor la kilogram. Astăzi, orice ins care mai are un neuron în cap realizează cât rău a făcut României acea declarație!

  În 2016, premierul de acum spune că românii trebuie să-și găsească locuri de muncă în Occident. Oare peste 25 de ani va mai exista România? Nu pot să nu leg această declarație de insistența cu care se flutură, la Bruxelles, ideea primirii în Europa, în continuare, a milioane de refugiați și relocarea acestora în țări din Est. Este o idee care, la rândul ei, îmi aduce aminte de cele mai negre proiecte ale Germaniei naziste. Cine și de ce dorește distrugerea identităților și a statelor naționale?

  Poate că premierul nu și-a dat seama ce spune. Poate că a avut o intenție bună, dar s-a exprimat greșit. Dar, din poziția de prim-ministru, nu ai voie să greșești în acest fel. Nu
  românii trebuie să plece, dumneavoastră, domnule prim-ministru trebuie să plecați!”, a precizat Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății.

  Sursa: sokant.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!