• Ultimele știri

  sâmbătă, 22 octombrie 2016

  Peste 10.000 de oameni în stradă pentru familie. Mesaje pentru Iohannis şi Parlament/ VIDEO

  Peste 10.000 români au ieşit sâmbătă pe străzile din Oradea şi Satu Mare, pentru a susţine familia tradiţională. Oamenii au cerut organizarea referendumului pentru care Coaliţia pentru Familie a depus la Parlament 3 milioane de semnături, cu scopul definirii clare în Constituţie a familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie.


   Factorul declanşator a fost declaraţia preşedintelui Iohannis cu privire la demersul Coaliţiei. Şeful statului nu a fost uitat de participanţi, care au ţinut să-i transmisă că nu sunt "fanatici religioşi".

  Aproximativ 10.000 de oameni s-au strâns sâmbătă înainte de prânz în Piaţa Unirii din Oradea, pentru a cere modificarea Constituţiei. Alături de aceştia a fost şi familia Bodnariu, devenită cunoscută după lupta cu sistemul norvegian de protecţie a copilului.

  Echipaţi cu umbrele colorate şi pancarte care transmiteau mesajul Coaliţiei pentru Familie ("3 milioane de voci! Un strigăt firesc menit să protejeze firescul"), care a organizat mitingul, iar unii chiar purtând pe braţe panglici tricolore, oameni de toate vârstele şi confesiunile, inclusiv copii, au luat parte la eveniment, în ciuda ploii.

  Manifestarea a început la 11 fix, cu rugăciunea "Tatăl Nostru", rostită la îndemnarea moderatorului evenimentului, directorul Radio Vocea Evangheliei, Daniel Burtic, potrivit ebihoreanul.ro.

  Majoritatea discursurilor s-au concentrat pe faptul că întâlnirea nu a fost organizată "împotriva cuiva", nici "anti gay", ci pentru a "susţine" convingerile participanţilor. Însufleţită de mesajele cu caracter religios de pe scenă şi de urări precum "Dumnezeu să binecuvânteze România", mulţimea a aprobat fiecare discurs.

  La întâlnire au luat cuvântul episcopul ortodox Sofronie Drincec, şi cel romano-catolic, László Böcskei, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Sorin Curilă, în calitate de preşedinte al Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie, dar şi familia Bodnariu.

  Câteva sute de persoane au participat sâmbătă, şi în centrul municipiului Satu Mare, la un miting de susținere a modificării Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Reprezentantul "Coaliției pentru Familie" la Satu Mare, preotul baptist Mihai Micula, a declarat că toate cultele creștine susțin această modificare a articolului 48 din Constituția României pe tema familiei. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că în mandatul său de deputat a fost promovat un proiect de modificare a Constituției, dar că această inițiativă s-a împotmolit. De asemenea, deputatul Romeo Nicoară a promis că va susține această modificare în Parlament.


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!