• Ultimele știri

  sâmbătă, 29 octombrie 2016

  PEDEAPSA CU INCHISOAREA pentru cei care DENIGREAZA ROMANIA! Ungurii ATACA DUR

  Preşedintele executiv al UDMR, Péter Kovács, susţine că nu se poate crea o lege pentru a stigmatiza maghiarimea. Declaraţia în acest sens a fost o reacţie la un proiect de lege care prevede reintroducerea pedepsei cu închisoarea pentru denigrarea ţării sau a naţiunii române.


  Miercuri, peste 60 de parlamentari social-democraţi au iniţiat, prevalându-se de manifestările aşa-zis iredentiste, separatiste sau „instigatoare la adresa naţiunii române”, săvârşite de către „cetăţeni de altă etnie”, şi au cerut să se reintroducă în Codul Penal incriminarea denigrării ţării sau a naţiunii.

  În opinia lui Kovács, proiectul aruncă înapoi România în perioada anilor ’90. După cum a afirmat „este dezamăgitor şi regretabil ca evocând atmosfera sistemelor apuse, odată cu apropierea alegerilor, unii politicieni români să aprindă din nou flacăra urii, folosindu-se pentru aceasta de un caz din Ţinutul Secuiesc, care nu a fost nici până acum clarificat de către autorităţi”. Politicianul s-a referit la faptul că în motivarea proiectului de lege figurează şi „tentativa de atentat” de anul trecut, în care membri ai celor 64 de comitate ar fi intenţionat să ascundă într-o pubelă din Târgu Secuiesc un dispozitiv cu explozibil şi să-l detoneze de Ziua României. La vremea respectivă, cazul a fost pus sub semnul îndoielii de presa de limbă maghiară din Transilvania şi chiar şi de comentarii din presa română.

  În opinia lui Péter Kovács, în spatele proiectului de lege se află interese politice. Politicianul a precizat că pe baza principiului vinovăţiei colective nu poate fi declarată drept teroristă o întreagă naţiune. El a adăugat că UDMR condamnă acest tip de extremism, indiferent dacă vine din partea maghiară sau cea română şi a opinat că iniţiatorii reglementării şterg cu buretele 26 de ani, prin faptul că ameninţă anumiţi cetăţeni iredentişti „de altă etnie”, acuzându-i că pun în pericol securitatea naţiunii române.

  „Mai avem multe de făcut pentru realizarea securităţii vieţii minoritare, trebuie să mai lucrăm mult pentru ca maghiarii să se poată simţi în siguranţă. Vom avea dificultăţi dacă unii se ocupă de tulburarea păcii etnice doar pentru că astfel doresc să-şi recâştige înainte de alegeri popularitatea pierdută” – se preciza în declaraţia preşedintelui executiv al UDMR.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!