• Ultimele știri

  sâmbătă, 22 octombrie 2016

  Liderul unioniștilor George Simion, mesaj dur pentru guvern: "Așteptăm un răspuns de la clasa politică, nu jandarmi și bâte"

  Liderul plaformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a avut un mesaj dur pentru premierul Dacian Cioloș și clasa politică românească după ce a ieșit de la Secția de Poliție 4 unde a fost amendat pentru marșul din Capitală privind unirea României cu Basarabia.


  "Își pun câinii de pază împotriva protestarilor. Noi mergem acum în Piața Universității și vom sta acolo până premierul Cioloș o să discute cu noi. Premierul Cioloș, de când este, de un an, nu a pronunțat cuvântul Cioloș. Vorbește de un centenar care eu știu că atunci când am făcut unirea era și Basarabia. Asta am cerut la mitingul de azi să vorbim cu toți președinții de partid din România și cu premierul Cioloș. Și asta solicităm în continuare. Pot să trimită dumnealor oricât de mulți jandarmi vor, noi cerem unirea, cerem ca proiectul de reîntregire națională să fie asumat de întreaga clasă politică, nu să primim jandarmi.

  Ce s-a întâmplat? Era clar! Noi am zis că rămânem îm stradă până când premierul Cioloș ne ascultă și până când ne întâlnim cu liderii partidelor și rămânem în Piața Universității și jandarmii ne-au blocat accesul. Au tras de noi, ne-au distrus protestul.

  Ne-au dat amendă la fiecare pe care o să o contestăm. Ne-au zis că am forțat coordonul de jandarmi. Sunt filmări care arată că nu am forțat niciun cordon. 3000 de lei e amenda. Au fost vreo 4 sau 5 persoane care au fost ridicate. Nu îi cunosc pe ceilalți, eu sunt organizatorul mitingului.

  Noi o să mergem în Piața Universității și chemăm pe toți bucureștenii să se alăture, pentru că așteptăm un răspuns de la clasa politică, nu așteptăm jandarmi și bâte. Noi nu dorim să politizăm chestiunea asta, am cerut special la miting să nu vină figuri politici pentru că e o doleanță a societății civile.

  Ce dorim dacă tot au venit aici este ca mâine partidele politice să se întâlnească cu reprezentanții protestelor de astăzi" a spus George Simion.

  "Așteptăm un răspuns de la clasa politică, nu jandarmi și bâte". Liderul unioniștilor George Simion, mesaj dur pentru guvern: "Vom sta în Piața Universității până premierul Cioloș o să discute cu noi"


  Sursa: b1.ro

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!