• Ultimele știri

  luni, 3 octombrie 2016

  Își BAT JOC de țara noastră! Ghidul „Cum să supraviețuiești în România” oferit de Blue Air

  De mult timp se practică o bășcălie fără limite la adresa României și românilor, atât din exterior, cât și din interior. Dincolo de niște realități regretabile, România și românii reprezintă mai mult de atât. Și dacă manipulările externe pot fi înțelese în cheia unor interese geostrategice, miștocăreala din interior este cu adevărat regretabilă.


  Astfel, Compania Blue Air a distribuit un ghid destinat străinilor care ne vizitează țara, intitulat „Cum să supraviețuiești în România!” Deși se pretinde a fi „un ghid satiric, cu 36 de ilustrații captivante, o carte amuzantă și în același timp realistă”, pentru mulți acest ghid pare mai degrabă o bătaie de joc la adresa românilor, lucru pe care acționariatul românesc al companiei pare să nu îl vadă.

  De aceea, vă oferim câteva citate selectate de Active News.ro din acest ghid:

  1. „Românii iubesc gălăgia. În majoritatea orașelor din România există o lege nescrisă, potrivit căreia întotdeauna trebuie să meargă, în același timp, la volum maxim, un televizor, un radio, un CD player sau 20 de Iphone-uri. Când ești invitat într-o casă, gazda va da drumul, la volum mare, la televizor și la radio. Cu certitudine, nu e o idee bună să-ți superi gazda plângându-te de zgomot.” (Să înțelegem că toți românii sunt cocalari? Așa își vede compania clienții români?)

  2.„Când conduci, poți să întâlnești indicatorul „Drum în lucru”, semn că ai dat peste un drum dezastruos, care se va repara în 50 de ani. ” Ca să nu mai vorbim despre urarea făcută cu sarcasm: „Călătorie plăcută!”

  3. „Dacă acceptați invitația la un botez, aveți toate șansele să vă simțiți inutil în ziua următoare. Plicul este, desigur, obligatoriu”.

  Existența ghidului a fost semnalată pe Facebook de Eliza Chirilă

  Vouă cum vi se pare?

  Adrian Albu

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!