• Ultimele știri

  luni, 31 octombrie 2016

  Expert francez: Urmeaza noi cutremure in Italia. Se declanseaza unele pe altele

  Cutremurul care a lovit duminica centrul Italiei nu este o replica a celui de acum doua saptamani, ci mai degraba o consecinta. Este vorba de cutremure care se declanseaza reciproc, iar acest fenomen va continua in saptamanile si lunile urmatoare, a declarat seismologul francez Pascal Bernard.


  Potrivit expertului de la Institutul de fizica Pamantului din Paris, in cazul cutremurului de duminica este vorba de ruperea unui segment de falie vecin cu cel care a declansat miscarile de acum cateva zile in aceasta regiune si, de asemenea, cu cel care a provocat seismul din august anul trecut. Transmiterea tensiunilor, a fortelor tectonice continua de la un segment la altul.

  In Italia placile tetonice sunt foarte segmentate, astfel incat acestea se rup bucata cu bucata, in loc de o rupere pe o arie mai mare si, din acest motiv, ne putem astepta ca zguduirile sa continue in saptamanile viitoare, cu magnitudini de 5,5 sau 6, a mai spus expertul intr-un interviu pentru AFP.

  Regiunea a fost deja lovita de mai multe cutremure inca de la sfarsitul lunii august. Cel din august a provocat aproximativ 300 de decese, in timp ce cele doua cutremure din 26 octombrie au provocat doar pagube materiale.

  Sursa: ziare.com

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!