• Ultimele știri

  joi, 20 octombrie 2016

  Cioloş, despre căsătoriile între homosexuali: “Pledez pentru toleranţă, cu respectarea ideii de familie tradiţională – comuniunea dintre un bărbat şi o femeie”

  După ce miercuri seară preşedintele Klaus Iohannis o făcut o declaraţie curajoasă, legată de chestiunea căsătoriilor între persoanele de acelaşi SEX, susţinând principiul TOLERANŢEI religioase, joi au urmat o serie de replici în cascadă. Gestul lui Iohannis a fost lăudat de presa internaţională, dar


  criticat de adepţii familiei tradiţionale. Inclusiv Patriarhia Română a criticat declaraţia lui Iohannis.

  Într-un interviu pentru Hotnews, premierul Dacian Cioloş a vorbit şi el despre acest subiect, susţinând însă o poziţie contrară preşedintelui. Totuşi, Cioloş a încercat să nu rănească nici o tabără, oferind o explicaţie cu o tentă mai mult electorală. Iată declaraţiile sale:

  “Reporter: Ar mai fi o tema politica, domnule premier, o tema delicata. Presedintele Klaus Iohannis a pledat, ieri, pentru toleranta pe tema interzicerii casatoriei persoanelor de acelasi sex. Dumneavoastra pentru ce pledati?

  Dacian Ciolos: Eu pledez pentru toleranta cu respectarea ideii de familie. Avem o Constitutie, cred ca familia e un element important, un nucleu al societatii din Romania si nu cred ca ideea de familie in Romania ar trebui sistematic pusa in contradictie cu ideea de toleranta.

  Reporter: Vorbiti de familia traditionala - comuniunea dintre un barbat si o femeie?
  Dacian Ciolos: Da.

  Reporter: Dar inca o data, toleranta cum se manifesta?
  Dacian Ciolos: Toleranta se manifesta respectand alegerile pe care altii le fac.”

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!