• Ultimele știri

  miercuri, 19 octombrie 2016

  Bogdan Rădulescu amendat de CNCD după un discurs despre Biserică: Ciume bubonice, viermi, pedofili/ VIDEO

  Un lider al Uniunii Salvaţi România a stârnit revoltă online cu o înregistrare video adresată politicienilor şi Bisericii Ortodoxe Române. Bogdan Rădulescu, vicepreşedinte USR Cluj, cunoscut pentru prestaţia din emisiunea de comedie Epic Show de la Prima TV, foloseşte termeni duri într-un mesaj despre "relaţia dintre infecta politică românească şi mizerabila Biserică Ortodoxă".


  "Ciume bubonice, viermi parazi, lepre, căcături pe care le zice Biblia, gherţoii, mârlanii, pedofilii şi manipulatorii ce ţin orele de religie sau căcați ordinari", sunt doar câteva dintre expresiile folosite de Rădulescu.

  Înregistrarea, publicată pe youtube în urmă cu patru luni, a stârnit reacţii după implicarea lui Rădulescu în politică. Adrian Papahagi şi Theodor Paleologu au avut primele luări de poziţie, după care criticile s-au viralizat pe Facebook.

  "Vicepreședintele USR Cluj, într-un atac abject la Biserica Ortodoxă Română. E greu de ascultat și imposibil de justificat. Cred că Nicușor Dan și Clotilde Armand ar face bine să-l retrimită pe saltimbancul furibund la epicul lui show, iar apoi să-și ceară scuze de la vreo 20+ de milioane de ortodocși care, oricât le-ar displăcea multora, constituie majoritatea acestui popor. Poate acum înțelegeți de ce am spus că nu votez USR", a scris Papahagi pe Facebook.

  "Groaznic: acest Bogdan Bob Rădulescu e vicepreședinte USR Cluj. Sper ca USR să se distanțeze de asemenea personaje. Cît mai repede și cît mai tranșant. Recent a scris pe pagina sa de FB că va fi, ca politician, mai atent, mai tolerant, mai diplomat și că-și va controla discursul. Dar ce are el în suflet e clar... NB. Îmi cer scuze că difuzez asemenea porcării, dar n-aș vrea ca USR să facă erori de casting care apoi să fie exploatate de adversari", a scris şi Paleologu.

  În faţa valului de critici, Clotilde Armand, vicepreşedinte USR, s-a distanţat de opiniile exprimate de Bogdan Rădulescu.

  "Apel la decență. Fiecare dintre noi avem dreptul și libertatea să credem în ce dorim. În România au murit oameni pentru ca noi să fim liberi și cred că acesta este unul din argumentele cele mai puternice că nu trebuie să îți bați joc de cel de lângă tine indiferent de opțiunea lui spirituală. Au făcut comuniștii destule în acest sens, cred că a fost de ajuns. Vreau să îmi cer scuze tuturor creștinilor în calitate mea de creștin și din poziția de vicepreședinte USR, pentru limbajul josnic și declarațiile apărute în spațiul public lipsite de bun simț folosite de unii membrii sau simpatizanți USR împotriva creștinilor. Să folosești etichete pline de injurii contra relgiei indiferent care ar fi aceasta este o lipsă de respect și nimeni nu are nimic bun de câștigat. Noi, cei care în acest moment ducem o luptă cu actuala clasă politică trebuie să demonstrăm că suntem altfel decât cei care și-au bătut joc destulă vreme de români. La fel cum eu respect drepturile și libertățile celor care nu cred în aceleași valori ca mine, am aceeași pretenție de la cei care ar trebui să fie un exemplu de moralitate pentru societate. Sper ca orice membru sau simpatizant USR să înțeleagă că rolul nostru nu este acela de a jigni o comunitate. Dacă nu ne respectăm între noi înseamnă că suntem o cauză pierdută a unor principii și valori inexistente, dacă jignim nu înseamnă că suntem mai inteligenți sau avem un spirit mult mai democratic", a transmis Clotilde Armand.

  Bogdan Rădulescu a recunoscut pe Facebook că a exagerat, argumentându-şi poziţia într-un status pe Facebook. Potrivit activenews.ro, acesta a fost deja amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu suma de 2000 de lei, pentru discriminare pe motive religioase. Înregistrarea video a fost ştearsă de pe pagina de youtube Epic show. Mai jos, înregistrarea redată de B1 TV.
  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!