• Ultimele știri

  duminică, 2 octombrie 2016

  Acuzații GRAVE: Guvernul Cioloș protejează interesele firmelor străine de medicamente

  PSD susține că după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a amânat până la 1 noiembrie ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative pe care o aprobase guvernarea PSD, acum prim-ministrul în persoană intenționează să blocheze din nou această măsură mult așteptată de foarte mulți români.


  Mai mult decât atât, PSD mai afirmă că „Guvernul Cioloș nu își ascunde deloc intenția de a proteja interesele firmelor străine de medicamente arătând că ‘există un risc considerabil privind accesul pacienților din România la medicamente, ca urmare a intenției producătorilor de a părăsi piața'”.

  „Acesta este de fapt argumentul principal al campaniei de lobby desfășurată de rudele ministrului Sănătății în favoarea firmelor multinaționale de medicamente.

  Argumentul este însă fals pentru că ieftinirea ar fi trebuit să intre în vigoare pe 1 iulie 2016, dar până la acea dată niciuna dintre companii nu depusese notificări pentru retragerea unor medicamente inovative de pe piața românească, așa cum le cere legea. Rezultă deci că producătorii nu intenționează în mod real să facă acest lucru.

  Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății are pârghiile legale de a obliga producătorii să asigure stocurile de medicamente necesare pe piața românească și de a interzice exportul paralel al acestora. Însă actualul ministru al Sănătății nu a folosit deloc aceste pârghii lăsând la liber speculațiile cu medicamente pe piața românească”, afirma PSD.

  PSD face un apel către toți cetățenii să semneze petiția pentru ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul. Aceasta a fost lansată în mediul online în urmă cu două zile, iar până în prezent a fost semnată de peste 15.000 de români.

  Sursa: sokant.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!