• Ultimele știri

  joi, 8 septembrie 2016

  Vladimir Putin ne testează: Ungaria și România sunt pe lista țărilor ale căror granițe ar trebui reconsiderate

  Într-o discuție avută despre disputa teritorială a Insulelor Kurile, dintre Rusia și Japonia, președintele Vladimir Putin, a avertizat să nu se deschidă o „cutie a Pandorei”, făcând referire la disputele teritoriale din estul Europei.


  “Dacă cineva este dispus să reconsidere rezultatele celui de-Al Doilea Război Mondial, atunci haideţi să discutăm. Dar va trebui să discutăm nu numai despre Kaliningrad, ci şi despre teritoriile de est ale Germaniei, despre oraşul Liov, o fostă parte a Poloniei, şi aşa mai departe. Pe listă se află de asemenea Ungaria şi România”, a explicat liderul de la Kremlin, citat de capital.ro

  “Dacă cineva vrea să deschidă această Cutie a Pandorei şi să ne ocupăm de ea, foarte bine, să o facem”, a subliniat el.

  Întrebat în interviul pentru Bloomberg dacă este dispus să ia în considerare ‘cedarea’ uneia dintre Insulele Kurile pentru a ajunge la o rezolvare politică şi la o mai mare cooperare economică în relaţia cu Japonia, Putin a spus: “Nu facem comerţ cu teritorii”.

  El a adăugat totuşi că “acordul de pace cu Japonia este, bineînţeles, crucial” şi că i-ar “plăcea foarte mult să găsim o soluţie la această problemă cu prietenii noştri japonezi”.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!