• Ultimele știri

  luni, 26 septembrie 2016

  VICTORIE! RMGC își vinde echipamentele cu care voia să construiască mina de aur de la Roșia Montană

  Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer de la Roșia Montană, a decis să înceapă să-și vândă echipamentele pe care le achiziționase în vederea construcției minei de aur, după ce nu a reușit să obțină autorizațiile necesare de la autoritățile statului român pentru demararea 


  proiectului, poziția Guvernului de la București fiind că nici nu se mai pune problema acordării acestor autorizații.

  Astfel, AGA RMGC a împuternicit conducerea executivă a companiei, în ultima parte a lunii august, "să facă demersurile necesare pentru vânzarea anumitor echipamente care au fost cumpărate pentru construcția minei, incluzând piese de schimb", la cel mai bun al preței. Decizia a fost luată "ca urmare a eșecului statului român de a implementa proiectul Roșia Montană", potrivit exprimării din hotărârea AGA și publicată de Profit.ro.

  Decizia a fost luată doar cu votul acționarului majoritar al RMGC, Gabriel Resources, care controlează circa 80% din capitalul companiei. Restul acțiunilor sunt deținute de statul român, prin compania de stat Minvest Roșia Montană, aflată în portofoliul Ministerului Economiei.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!