• Ultimele știri

  miercuri, 28 septembrie 2016

  Un elev genial din România face zilnic 50 de kilometri pentru a învăța. E singurul olimpic la chimie care va rămâne în țară

  Alexandru Big a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie “D.I. Mendeleev”, din Armenia, însă în fiecare zi face o navetă destul de lungă, cu microbuzul, până la școală.


  Zi de zi, elevul din satul Negrileasa, comuna Stulpicani, bate 50 de kilometri până la Colegiul Naţional “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, unde este elev în clasa a XII-a.

  În 2015, el a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de chimie.

  “Emoţiile au fost pe măsura dificultăţii probelor, dar acestea şi-au facut loc cu adevarat abia la festivitatea de premiere, când membrii juriului au început să decerneze premiile. Asta pentru că nu se ştiau premianţii, aceştia fiind strigaţi în ordinea descrescătoare a locurilor din clasament. Emoţiile au fost colosale, aş putea spune”, a spus olimpicul sucevean, pentru Adevărul.

  Alexandru își dedică aproape tot timpul învățatului, iar profesoara sa de chimie, Mariana Zup, are doar cuvinte de laudă pentru el.

  “Este un elev foarte inteligent şi foarte muncitor. Pentru aceste rezultate ne pregătim încă din clasa a IX-a, iar toate orele de muncă au meritat. Prin această medalie, Alexandru ne-a făcut cinste, atât nouă ca şcoală, cât şi părinţilor”, a declarat profesoara Mariana Zup.

  În ciuda faptului că trebuie în fiecare zi să facă naveta până la școală, Alexandru Big a reușit să devină unul dintre cei mai talentați elevi din România.

  Mai mult, el este singurul din cei șase elevi din lotul olimpic de chimie ai României care va rămâne în țară pentru studiile universitare. Alexandru va studia la Facultatea de Medicină de la Cluj.

  Sursa: greatnews.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!