• Ultimele știri

  joi, 15 septembrie 2016

  UE intenționează să distribuie până la 120.000 de migranți în Ungaria. Iohannis tu câți vei accepta dacă Ungaria vorbește de 120.000? 200.000 sau câți?

  Uniunea Europeană ar putea reloca între 100.000 și 120.000 de migranți în Ungaria, în conformitate cu cotele obligatorii stabilite de blocul comunitar, a sugerat Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat sâmbătă portalului de știri local makohirado.hu, informează agenția de presă MTI.


  Lazar a susținut că, dacă se ține cont de faptul că imigranții vor face copii și vor dori totodată să-și aducă și rudele, acest număr ar putea însemna "o comunitate în continuă creștere de 500.000-600.000 de persoane". Lazar a spus că este "discutabil" cum membrii acestei comunități, oameni "din culturi și societăți profund diferite... atașați ferm propriilor identități culturale și religioase" s-ar putea integra în societatea ungară.

  Referindu-se la apelurile opoziției ca alegătorii să nu participe la referendumul din 2 octombrie din Ungaria pe tema cotelor de refugiați, Lazar a insistat că oamenii nu trebuie "să renunțe la dreptul de a vota", în timp ce politicienii care fac campanie împotriva referendumului "atacă de fapt valorile fundamentale ale democrației".

  Totodată, Lazar a reiterat poziția guvernului de la Budapesta potrivit căreia Ungaria este gata să ofere protecție refugiaților politici. În ceea ce-i privește pe migranții economici, "suntem gata să-i sprijinim — raportat la forța economică a țării — pe cei care trăiesc în condiții mai rele decât noi, dar acest ajutor trebuie să fie oferit acolo unde s-au născut, acolo unde trăiesc și acolo unde apar problemele", a mai spus Lazar. El a criticat totodată Germania pentru că-i "triază pe migranți și-i alege pe cei de care are nevoie" în timp ce restul rămân să fie "distribuiți în întreaga Europă".

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!