• Ultimele știri

  marți, 20 septembrie 2016

  TIGANII fac legea. „Ne-au ATACAT pentru ca mergeam pe asfaltul lor!” ROMANII cer interventia AUTORITATILOR

  Tensiunile dintre romani si tigani cresc pe zi ce trece in Timisoara si Bacau. Dupa ce acum cateva zile, intr-un clob din Timisoara, tiganii au strigat ” Moarte romanilor!”, la Dărmănești în județul Bacău, locuitorii nu stiu ce sa mai faca cu tiganii care sunt din ce in ce mai agresivi.


  Peste o sută de localnici din zona au decis sa nu mai accepte violentele verbale si fizice ale tiganilor din Darmanesti si sa se intalneasca cu primarul in prezenta politiei. Acestia s-au plans de violentele tiganilor si au cerut ajutorul oamenilor legii pentru a evita un scandal de proportii.

  O femeie a declarat cum fiica ei a fost atacata de tigani in timp ce se plimba:
  „Intr-o seară fiica mea, când venea de la serviciu, a fost atacată pe stradă de un rom care a vrut să-i ia geanta și haina de pe ea. S-a prins de un stâlp cu ambele mâini si a strigat cât a putut. A venit acasa speriată și răgușită”, a spus femeia, pe nume Aneta Gabor.

  Un alt barbat era revoltat pentru ca politia nu se implica. Un grup de tigani i-au daramat poarta si au intrat in curte. Dupa ce au facut ravagii prin curtea barbatului, i-au spart geamul si au fugit. La fel au facut si politistii, „au fugit” de responsabilitatea de a se ocupa de acest caz.

  „Am avut un conflict cu ei, am chemat politiștii, dar au plecat imediat și atunci ei au venit iar, mi-au dărâmat poarta și mi-au spart geamul la casă. Am sunat la Poliție de două ori și nici măcar nu au mai răspuns la telefon. Cum se poate comenta situația asta? Iși face datoria Poliția Română?”, s-a întrebat bărbatul care a mai spus că fiul său a fost scuipat de niște romi doar pentru că ar fi mers pe asfaltul lor.

  Ceea ce este bizar, este faptul ca un grup de derbedei tigani au reusit sa dea foc unei carute, cu tot cu oameni in ea. Nu se stie motivul pentru care au avut un astfel de comportament si oricum nimic nu justifica un comportament violent. ” Ar trebui sa fie pedepsiti”, a spus o batrana in fata primarului.

  „Veneam acasă cu căruța cu fân și am trecut pe la dânșii prin față. P
  e o parte de drum erau adulți, pe cealaltă copii. Pentru că în urmă cu două săptămâni ne-au luat din spatele căruței o greblă și o furcă soția a zis că se uită să vadă dacă nu iau din nou ceva și când s-a întors a iesit flacăra din spate. A apucat să strige că ne-au dat foc, am oprit, ne-am dat jos și am dezlegat caii. Daca nu vedea luam foc cu totul”, a spus Petre Imre.

  Autoritatile incearca sa remedieze situatia. Sunt 50% tigani in comunitate, orasul este asaltat de violenta nejustificata, asa ca vor exista patrule mixte, jandarmi si politisti care vor supraveghe zonele aglomerate si nu numai. Astfel, cred ei, tiganii se vor linisti si violentele nu vor mai exista in oras.  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!