• Ultimele știri

  duminică, 18 septembrie 2016

  S-au SĂTURAT de MERKEL! PROTESTE uriașe în Germania: Nemții nu sunt de acord cu propunerile Angelei Merkel/ VIDEO

  Sute de mii de persoane au manifestat sâmbătă în şapte oraşe din Germania pentru a protesta împotriva proiectului tratatului de liber-schimb transatlantic (TTIP), un text susţinut de cancelarul Angela Merkel, dar tot mai criticat în Europa şi pe care Franţa îl doreşte abandonat, relatează AFP.


  Potrivit organizatorilor - 30 de ONG-uri, sindicate şi partide-, la proteste au luat parte în jur de 320.000 de manifestanţi, în timp ce poliţia a estimat o mobilizare de 163.000-180.000 de persoane.

  La Berlin, între 50.000 şi 70.000 de persoane s-au adunat, în pofida ploii puternice abătute la începutul manifestaţiei, la mijlocul zilei.

  Mobilizarea a fost puternică şi în celelalte două mari oraşe germane, Hamburg şi Munchen, dar mai puţin importantă la Frankfurt, Koln, Stuttgart şi Leipzig.

  Manifestanţii au purtat drapele şi pancarte pe care scria, printre altele, 'Democraţie în loc de TTIP', 'Nu înseamnă nu'.

  Ei şi-au exprimat opoziţia şi faţă de CETA, tratatul de liber-schimb cu Canada, a cărui semnare finală este aşteptată la sfârşitul lunii octombrie. Pentru TTIP, o nouă rundă de negocieri este programată la începutul aceleaşi luni.

  Potrivit unui sondaj Ipsos, 52% dintre germani cred că, odată adoptate, aceste acorduri vor duce la slăbirea normelor sociale şi vor permite importul de produse dăunătoare sănătăţii, informează agerpres.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!