• Ultimele știri

  miercuri, 21 septembrie 2016

  Oprea: Când ești în misiune, mai ajungi și pe acasă în 24 ore

  Gabriel Oprea a spus din nou că se afla în misiune în momentul morții polițistului Bogdan Gigină, care făcea partea din coloana oficială a fostul ministru de Interne.


  „Era în jurul orelor 20.00 și eram în misiune. La un moment dat, când ești în misiune, mai ajungi și pe acasă în 24 de ore”, le-a spus el jurnaliștilor.

  Gabriel Oprea a refuzat să răspundă la alte întrebări ale jurnaliștilor.

  Senatorii au votat luni împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. S-au înregistrat 45 de voturi pentru și 73 împotrivă.

  Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a criticat astăzi votul dat de senatori.

  DNA a solicitat acordul Senatului pentru a începe urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea. Săptămâna trecută, Comisia juridică a avizat pozitiv solicitarea. Însă, în plen, colegii fostului ministru de Interne au respins cererea.

  Votul de ieri îi plasează pe procurorii anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, a anunțat DNA.

  Pe de altă parte, Gabriel Oprea este acuzat și de abuz în serviciu, pentru că a beneficiat în mod repetat de coloană oficială, deși legea nu îi acorda acest drept.

  Sursa: digi24.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!