• Ultimele știri

  joi, 8 septembrie 2016

  NOTA 10. CIOLOS reactioneaza prompt si da o lovitura dura MAFIEI LEMNULUI din ROMANIA. Adopta legi drastice

  Premierul Dacian Cioloş a afirmat că Guvernul pregăteşte un pachet de măsuri care să limiteze defrişările ilegale şi care să permită statului să aibă un control mai strict al tăierilor de copaci. ”Pregătim un pachet de măsuri care să limiteze defrişările ilegale şi care să permită statului un control mai strict al tărierilor în general. Un pachet care va include şi măsuri legislative, dintre care pe unele le-aţi văzut.


   Astăzi am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care am crescut nivelul sancţiunilor pentru cei care nu-şi fac treaba în a menţine în condiţii legale pădurile, în a păzi pădurile, în a le exploata ilegal. (…) Am venit cu o măsură de sprijin financiar pentru acea parte din pădurile private are sunt în afara oricărui control şi oricărui supraveghere”, a spus Cioloş, miercuri seara, la TVR, citat de realitatea.net.

  Premierul a mai spus că mai sunt şi alte tipuri de sancţiuni pentru amenajamentele silvice şi a avut discuţii, în acest sens, cu Ministerul Mediului, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii şi Ministerul de Justiţie.

  ”Mai sunt şi alte tipuri de măsuri legate de aşa-numitele amenajamente silvice. Asta ănseamnă un plan de întreţinere a parcelelor de păduri pe mai mulţi ani pe baza cărora se pot face tăieri. Acolo sunt o serie de neclarităţi, chiar de ilegalităţi în modul de elaborare a acestor planuri şi aici pregătim o serie de măsuri”, a mai spus premierul.

  El a precizat că se va ajunge la o informatizare a sistemului care va urmări tot ceea ce se întâmplă pe o parcelă pe care se exploatează material lemnos.

  ”Am cerut să avem o legislaţie în aşa fel încât pe fiecare parcelă pe care exploatează material lemnos să avem la capătul parcelei o pancartă pe care să scrie în baza cărei autorizaţii se fac tăieri, ce anume se taie, ce cantitate”, a mai spus Cioloş.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!