• Ultimele știri

  luni, 5 septembrie 2016

  Mobilizare pentru Ștefania, fetița mutilată de o remorcă la Valu lui Traian: medicii au reușit să îi salveze ambele picioare - VIDEO

  Mobilizare generală pentru Ştefania, fetiţa de 6 ani, strivită de o remorcă în Valu lui Traian. Peste 100 de persoane au donat sângele atât de necesar intervenţiilor chirurgicale la care a fost şi va fi în continuare supusă. Medicii ieşeni vin cu veşti bune. 


  Au reuşit să-i salveze ambele picioare şi, deşi starea Ştefaniei este încă gravă, umbra morţii a fost înlăturată.

  De două zile, de când a fost lansat apelul pentru Ștefania, Centrul de Transfuzii Sangiune Constanța abia mai face față.

  Peste 100 de persoane au venit să doneze sânge pentru copila de 6 ani, victimă a îngrozitorului accident rutier produs în localitatea Valu lui Traian. O remorcă despinsă dintr-un tractor i-a zdrobit piciorușele. Ca să o salveze medicii au supus-o mai multor intervenții chirurgicale ce au durat zeci de ore.

  Este internată la Iași, iar medicii spun că deși starea ei este gravă, nu mai este în pericol de moarte. Mai mult, au încredere că, într-o bună zi, va putea să meargă din nou.
  "Membrul a fost reimplantat la o perioadă de timp destul de îndelungată, aproximativ nouă ore. În momentul de față este cald, are puls, ceea ce este un semn foarte bun. Ea răspunde la stimulii vizuali. Dacă lucrurile vor evolua favorabil, credem că spre sfârșitul săptămânii copilul va putea fi detubat", a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Pediatrie ‘Sf. Maria’ din Iași.

  "Astăzi urmează să se intervină din nou pentru a continua practic intervenția începută ieri. Următoarele zile sunt critice privind evoluția cazului. Fetița este în coma indusă", a explicat Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al spitalului din Iași.

  În continuare, însă, Ștefania are nevoie de alte intervenții chirurgicale la capătul cărora medicii speră că-i vor reda șansa la o copilărie normală.


  VIDEO aici: reporterntv.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!