• Ultimele știri

  luni, 5 septembrie 2016

  Mașina SF fabricată în Romania! Prototipul a fost prezentat oficial la Brașov

  Ăsta e un semn că poate începem să ne revenim, să ieşim din comă. Un hibrid auto este maşina „made în Braşov” La realizarea autovehiculului au contribuit mulți producători de piese auto din judeţ. Maşina SF a stârnit înteresul a sute de vizitatori.


  Are două locuri, un volan de Audi, tapiţerie de Mercedes și vitezometre de Maserati – toate produse în Braşov. Este prototipul pentru care și-au unit forțele mai multi producători români de piese auto. Are doar 40 la sută din piesele necesare unui autoturism complet.

  „Funcțională nu este, dar va fi curând. Scopul a fost să arătăm ce inginerie există în Braşov. Braşovul are o industrie foarte puternică în domeniul interiorului. Practic, interiorul unei maşini se poate face aici”, afirma Werner Brawn, preşedintele Clubului Economic German Braşov.

  „Economiile noastre sunt foarte strâns legate. Germania este al treilea investitor în România. Regiunea Braşov este una dintre cele mai proeminente locuri de investiţii germane”, spunea Achim Tröster, reprezentantul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

  Mulți îşi amintesc de faptul că fabricile braşovene produceau anual mii de autoturisme în perioada comunistă.

  „România acum 26 de ani făcea tractoare, autocamioane şi mult mai mult dintr-o maşină mică decât face azi. Ăsta e un semn că poate începem să ne revenim, să ieşim din comă”, declara un vizitator.

  Maşina a fost prezentată în cadrul târgului „Made în Braşov”.

  „Producem amortizoare şi actuatoare pentru industria auto. La acest concept car o să vedeţi nişte mostre expuse, bineînţeles nu sunt funcţionale pentru că ele în aplicaţia practică mişcă haionul sau capota maşinii”, spune Cristian Popescu, director general la o firmă de componente auto.

  Fabricile din Braşov produc anual piese de peste două miliarde de euro care ajung să fie montate pe autoturisme cunoscute în toată lumea.

  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!