• Ultimele știri

  sâmbătă, 3 septembrie 2016

  LIDER SINDICAL: STRUCTURI MAFIOTE împiedică FERMIERII ROMÂNI să-și vândă produsele!

  ACUZAȚII. Fermierii români aruncă laptele în timp ce piața românească este inundată de lapte din import! Agricultorii produc cartofi ca să hrănească porcii. Structuri mafiote românești în cârdășie cu personaje din afara țării ar împiedica produsul românesc să ajungă din fermă pe piață! Acuzațiile sunt aduse de liderul sindical Dumitru Costin.


  „Nu se poate să nu te intereseze securitatea alimentară! Să constați că producătorii tăi nu pot să intre pe piața națională cu lapte pentru că structuri mafiote în cârdășie cu oameni din afară importă lapte la un preț mai mic decât cel pe care-l produc. Ce explicații pot să dai faptului că ajunge lapte din Polonia pe piața românească, neprocesat, la un preț mai mic decât laptele românesc?! Ai, pe de o parte, subvenții mai mari pe care le dă Guvernul polonez pentru producătorii lor. Din informațiile de care dispunem, se pare că Guvernul polonez oferă subvenții și pentru transportatorii de lapte care vin încoace, să aducă laptele pe piața românească. Pe cale de consecință, ai noștri aruncă laptele la canalizare sau îl dau la porci. E o nebunie întreagă! Oamenii ăștia pentru ce muncesc?!” acuză Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical.

  Fermierii români din sectorul laptelui nu sunt singurii loviți de criză și de neputința de a pătrunde pe piața românească, de a-și vinde produsele la ei în țară.

  „Nu există o viziune clară nici în ceea ce-i privește pe producătorii de cartofi. În România, din informațiile noastre, an de an se produc circa 1,5 milioane de tone de cartofi, care rămân neconsumate, neintrate în fluxul de producție. Se strică, se depreciază sau sunt dați ca hrană la animale. În timp ce în România nu avem industrie de procesare a cartofului, în timp ce Ministerul Economiei care are în răspundere politicile comerciale ale României, politicile de export nu e în stare să facă niște politici active. În timp ce țări întregi de pe lumea asta stau la coadă să aibă acces la mâncare și nu-și pot produce mâncarea, România distruge cantități! Autoritățile statului nu au niciun fel de preocupare. De asta avem și prețuri mari, de asta piețele noastre sun invadate de subproduse pe care le aduc alții”, spune liderul sindical.

  România ar putea să producă hrană pentru 80 de milioane de oameni, ar putea exporta hrana și să o vândă pe piețele globale. În loc să se întâmple așa, noi importăm aproape jumătate din ce consumăm.

  Autor: Liliana Sime

  Sursa: agroinfo.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Google+

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!