• Ultimele știri

  miercuri, 28 septembrie 2016

  În noaptea morții, Gyuri Pascu chemase la ora 3 o ambulanță care i-a pus diagnosticul de "atac de panică". La 5 a murit de inimă!

  Moartea lui Gyuri Pascu are un moment pe care autoritățile l-au ținut secret pînă azi. Bărbatul de 55 de ani a murit de infarct luni, la 5 dimineața. Dar cu doar două ore înainte, în noaptea de duminică spre luni, 25 spre 26 septembrie, Gyuri Pascu și fosta lui soție, în casa căreia se afla, au făcut un apel de urgență.


  ”Au trimis o ambulanță de tip AMD, de consultații la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un șofer și un medic. Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică și a plecat”, a spus o sursă a ziarului, chiar de la Ambulanța București.

  Peste mai puțin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei mașini: două de la SMURD și oambulanță de tip C, cu medic, de la Ambulanța București.

  Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

  ”În ultimele trei zile, la Ambulanță a fost o stare de alertă. Directorul Alis Grasu și-a dat seama că ceva a fost în neregulă și a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul să rămînă secret”, spune sursa de la Ambulanța București.

  Gazeta a contactat-o azi pe Alis Grasu, care a confirmat, fără ezitare, evenimentele din noaptea de 25 spre 26.
  ”Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanță de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soția tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încît medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit Alis Grasu.

  Am înțeles că asta spune soția. Dar diagnosticul medicului care a fost? ”Atac de panică”.

  A plecat apoi? ”Da”.

  Și următorul apel cînd l-ați primit? ”După ora 4”.
  ”La următorul apel la 112, cel de după ora 4, au ajuns două mașini de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic de la noi. Nu sînt niciodată prea mulți oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit,pentru că cei de la SMRD i-au spus că se ocupă ei și ambulanța noastră a plecat” Alis Grasu, director Ambulanța București

  Conducerea Ambulanței susține că a pornit chiar luni, după deces, ceea ce numește”o cercetare internă”.

  ”Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 3 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Și vom lua măsuri. Înțelegeți-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?”, a mai spus directorul Grasu.
  ”Ambulanța de tip AMD, cea care a ajuns la ora 3 la locuință avea dotarea pentru înalt diagnostic, deci nu se pune problema că n-avea ce trebuie” Alis Grasu, director Ambulanța București

  Din informațiile ziarului, medicul de la prima intervenție nu a putut arăta conducerii un EKG, ”ceea ce poate însemna că nici nu i-a făcut”, spune altcineva din Ambulanță.

  ”Noi nici n-am știut că a fost o ambulanță acolo mai devreme! Am aflat abia cînd cele două echipaje ale noastre au ajuns după ora 5”, a explicat cineva din ISU, de care aparține SMURD.

  ”În cîteva zile vom finaliza cercetările și vă vom informa asupra rezultatului”, a încheiat Alis Grasu.

  Sursa: tolo.ro


  Politică

  România

  Urmăriți-ne pe Twitter!

  Urmăriți-ne pe Youtube!